Rijke Schooldag bij basisschool het Kompas

“Ik voel me daarna sterk en blij!”

Leren programmeren, houtbewerking, proefjes doen, sporten en weerbaarheidstrainingen: het zijn allemaal activiteiten die de kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 van Het Kompas gaan doen tijdens de Rijke Schooldag. De Rijke Schooldag vindt op dinsdagmiddag na schooltijd plaats van 14:15 – 15:30 uur. Wethouder Marian Oosterbroek: “Met de Rijke Schooldag willen we álle kinderen de kans geven om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.”

Gelijke kansen

De Rijke Schooldag is onderdeel van een landelijke aanpak om gelijke kansen voor alle leerlingen te versterken. Het doel is om leerlingen, naast het reguliere lesprogramma, extra activiteiten aan te bieden die bijdragen aan hun ontwikkeling. Niet elk kind krijgt de kans om nieuwe sporten of hobby’s op te pakken. Door de Rijke Schooldag krijgen juist álle kinderen deze kans. Wethouder Marian Oosterbroek: “Dit project is een belangrijk onderdeel van onze brede aanpak om kansengelijkheid te stimuleren. Het biedt kinderen niet alleen een veilige omgeving om te leren en te groeien, maar brengt hen ook in contact met activiteiten die hen helpen om hun talenten verder te ontwikkelen.” Directeur van obs Het Kompas, Karen Strijland vult aan: “Gelijke kansen voor elk kind zijn cruciaal voor een fijne samenleving van ons allemaal!”

Activiteiten
De eerste periode is gestart op 17 september. De focus ligt in deze periode voor groep 5/6 op sport en spel, waarbij activiteiten zoals bootcamp en pijl- en boogschieten worden aangeboden. Groep 3/4 volgt een weerbaarheidstraining waarin samenwerking en zelfvertrouwen centraal staan. De docenten van basisschool Het Kompas krijgen al direct positieve reacties vanuit de leerlingen: “We leren elkaar vertrouwen en we leren over respect”, “Je leert blij met elkaar te zijn en goed samen te werken”, “Ik voel me daarna sterk en blij”, “Met de bootcamp werk je aan je conditie. Je kunt het steeds beter en langer”, zijn een paar van de reacties van de kinderen.

Uitbreiding naar andere scholen
De gemeente Losser gaat de Rijke Schooldag ook bij andere basisscholen in onze gemeente onder de aandacht brengen. De gemeente subsidieert dit project zodat scholen in onze gemeente er kosteloos gebruik van kunnen maken. “We hopen dat meer basisscholen zich bij dit initiatief aansluiten. Op deze manier kunnen we nog meer kinderen de kans geven om hun talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen,” aldus wethouder Oosterbroek.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Rijke Schooldag of deelname van andere scholen, kunt u contact opnemen met Davina Bos van de gemeente Losser via .

Geplaatst in: Gemeente, Jeugd, Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud