De Lutte kroniek van een dorpshart

Kroniek van een dorpshart: Hoe De Lutte een nieuw centrum kreeg

De kroniek is samengesteld door de Luttenaren Tonnie Bekke, Jos Senger, Stephan Scheper en Harry Nijhuis. Zij hopen een boekje te hebben gemaakt dat hun dorpsgenoten waardevol vinden om te bewaren. Het eerste exemplaar is overhandigd aan burgemeester Gerrit-Jan Kok van de gemeente Losser. Kroniek van een dorpshart wordt in De Lutte van huis tot huis verspreid in aanloop naar het feestelijke programma rond de opening van het nieuwe dorpshart in het weekeinde van 22 en 23 juni aanstaande.

Kroniek van een dorpshart: Hoe De Lutte een nieuw centrum kreeg Lees bericht »

Brand op de grens bij Glane

Omstreeks één uur vannacht heeft er flinke brand gewoed op de grens van Glane en Gronau. Zowel de Duitse als de Nederlandse brandweer rukten met spoed uit voor een grote coniferenhaag die in brand stond. Buurtbewoners merkten de brand op en begonnen direct met bluswerkzaamheden. De brandweer heeft de brand geblust. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.

Brand op de grens bij Glane Lees bericht »

Kanjer van de maand met als verrassing een ludieke trofee

Ook deze maand hebben we bij de roadrunners weer een kanjer in ons midden. Want u weet wel, de roadrunnersloopgroep van Iphitos, voor mensen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking, zetten elke maand een van hun lopers extra in het zonnetje. Wanneer na de wekelijkse training iedereen lekker moe en gezellig om de tafel zit wordt er aan de hand van een gedicht bekendgemaakt wie de kanjer van de maand is.

Kanjer van de maand met als verrassing een ludieke trofee Lees bericht »

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud