Cosmo’s Factory herleeft in Openluchttheater

Het was het allerbeste album van Creedence Clearwater Revival. Van dit album dat in 1970 werd uitgebracht werden er in het laatste 50 jaar vier miljoen  verkocht. Geen wonder dat de muziek ook nu na 54 jaar nog steeds populair is. En zaterdagavond kwamen alle herinneringen weer boven. The Fortunate Sons speelden alle hits en hoe.

Pure nostalgie

En dan zit je  te genieten van deze tijdloze muziek en gingen de gedachten vanzelf terug naar vakanties in het begin van de 70-ties op Terschelling. Met z’n allen naar discotheek Wyb en vervolgens in de kleine uurtjes naar bar “de Stoep”in Midsland, want daar draaiden ze nonstop  “Cosmo’s Factory”.  Dan afzakken naar het strand en dan hopen dat je de camping de ”Appelhof” nog terug kon vinden. En dan de volgende dag gewoon weer en dan nog een keer.

Na 54 jaar nog maar een keer

Het was een ware happening vrijdagavond. Voor een uitverkocht Brilmansdennen speelden de Fortunate Sons niet alleen de hits, ook de sound kwam bijna overeen met het origineel. Kortom menigeen liet de nostalgie binnenkomen en dat bracht veel enthousiasme met zich mee. Nu na 54 jaar zijn de discotheek Wyb en bar de Stoep er nog steeds. Binnenkort toch een kijken of “Cosmo’s Factury” nog steeds op de draaitafel ligt. Dat zou het plaatje helemaal compleet maken.

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud