Burgerforum strijdt verder tegen windmolens

Aarnink_gebouwen

Burgerforum geeft in onderstaand verslag een update van haar strijd tegen de windmolens.

De Strijd tegen de windturbines gaat verder.

1) Windproject achter Bardel Losser

Woensdag 28 augustus wordt in Bad Bentheim de volgende processtap genomen wat de realisatie van het windproject “Fürstliche Tannen” achter Aarnink in Losser betreft. Er staan maar liefst 6 windturbines gepland van 250 meter hoog (bijna zo hoog als de Eiffeltoren). Duidelijk is dat dit grote impact op de omgeving en onze waardevolle Zandbergen en Oelemars zal hebben. Tijdens de raadsvergadering op 28 augustus is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en hiervan zal Burgerforum, evenals de Duitse actiegroep GWW (Gegen Windräder im Wald) gebruik maken. De vragen spitsen zich toe op het gebrek aan informatie van Duitse kant over de verschillende processtappen, wat er gedaan is met de geuite zorgen en protesten van Nederlandse kant en daarnaast meer technische vragen o.a. over wel of geen hoogtebegrenzing van de windturbines, onderzoek naar mogelijke Radarverstoring en mogelijke compensatie.

2) Windproject bij De Poppe in de Lutte en zoekgebied Overdinkel

Op 18 september zal Burgerforum inspreken in Zwolle.

Daarna worden nl. in Zwolle de stukken vastgesteld waarin de zoekgebieden vastgelegd worden en ook de programmeringsafspraken aan de orde komen. Wij richten ons in de pleitnota op de locatie De Lutte waar ook maar liefst 4 windturbines van rond de 250 meter gepland staan en het zoekgebied Overdinkel dat nog in de verordening opgenomen staat.

Daarnaast blijft Burgerforum Tweede Kamerleden, Statenleden en de Raadsleden van Bad Bentheim benaderen om ons standpunt onder de aandacht te brengen.

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud