Vol judoweekend

Vol judoweekend

Afgelopen weekend kwamen bijna alle jeugdjudoka’s van Judo Losser de tatami op. De jongsten en de startende wedstrijdjudoka deden mee aan het derde Speerstra Spettertoernooi. Terwijl de meer ervaren wedstrijdjudoka’s afreisden naar Drenthe voor het Hunnebedtoernooi

Negen vaantjes op het Spettertoernooi

Een kleine 40 judoka’s waren actief op 2 wedstrijdmatten onder deskundige begeleiding van 3 clubscheidsrechters. Meedoen is winnen en daarom lag er voor elke deelnemer een mooie medaille klaar. Voor negen judoka’s kon de ochtend helemaal niet meer stuk omdat zij door een 100-puntengrens gingen er daardoor ook een mooi vaantje en een spetterdiploma ontvingen.

Brandon de Groot, Emmy Pleinhuis, Ferron Elshoff, Kick Westenbroek, Quin Wigger en Tom Greftenhuis behaalden het eerste (witte) vaan. De gele vanen werden uitgereikt aan Daan Kok, Huub de Haan en Rick Snijders!

Het organiserende DWC was vooral blij met de deelname van nieuwe judoka’s waarvan een groot deel pas na de zomervakantie via proeflessen is ingestroomd. “Daar zijn deze wedstrijdjes voor bedoeld; om op een ontspannen en leuke wijze kennis te maken met de wedstrijdsport”. De Spettertoernooien zijn een opmaat naar de de eigen clubkampioenschappen en de Judo Competitie van het Oosten waar de krachten gemeten worden met judoka’s van andere clubs in Twente.

Hunnebedtoernooi

Judoka’s van circa 40 judoverenigingen uit Noord en Oost Nederland streden om het eremetaal. Judo Losser stond met 11 judoka’s op de tatami.

In het eerste blok speelde Daan Haarman, Pieter Zwolle, Max Faasen en Mees Zwepink hun partijen. Daan en Pieter deden mee met de opstapvariant voor beginnende wedstrijdjudoka’s. Beide judoka’s hebben in hun eigen gewichts- en leeftijdsklasse al hun zes partijen gewonnen en mochten hierdoor het goud in ontvangst nemen. Max deed mee met het reguliere toernooi en heeft met sterk aanvallend judo drie van zijn zes partijen gewonnen. Hiermee viel hij net buiten het podium. Ook Mees deed mee met het reguliere toernooi en heeft hard geknokt maar helaas waren al zijn tegenstanders net iets te sterk.

In het tweede blok stonden de broers Jesse en Sem ter Bekke voor deelname aan het reguliere toernooi op de tatami. Jesse won al zijn partijen in de poulefase. In kruisfinales won hij zijn eerste partij. In de finale kwam hij net te kort voor het goud, een verdiende tweede plaats. Voor Sem waren al zijn tegenstanders een maatje te groot. Na drie partijen was het toernooi voor hem vroegtijdig voorbij.

In het derde blok speelden de meiden Lonne Haarman en Zoë Kwekkeboom hun partijen. Lonne deed mee met het reguliere toernooi en Zoë aan de opstapvariant. Beiden hebben geknokt maar helaas waren hun tegenstanders een maatje te groot. Ze nemen een mooie ervaring mee naar huis.

In het vierde blok speelde Nick Kwekkeboom en Kay Speerstra hun partijen in het reguliere toernooi. Beiden zaten in dezelfde poule. Met aanvallend judo verloren zij beiden drie- en wonnen twee partijen. Helaas was dit niet genoeg voor een podiumplaats.

In het laatste blok stond Floris Zwolle voor het reguliere toernooi op de tatami. In de poulefase wist hij met aanvallend judo drie van de vier partijen te winnen. In de kruisfinales wist Floris beide partijen te winnen. Hiermee stond hij gelijk in het aantal punten van zijn tegenstander waarvan hij de poulefase had verloren. Hierdoor mocht hij een verdiende zilveren medaille in ontvangst nemen. Coach en trainer Robin Peters was na afloop erg trots op al zijn pupillen: “Ze hebben aanvallend gespeeld en mooie judotechnieken laten zien”.

Over een paar weken reizen de judoka’s van Losser af naar Brabant om in Sint-Oedenrode te strijden voor het eremetaal van Het Klompentoernooi.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud