Luuk Mannebeek debuut in Cadet European Judo Tour

Luuk Mannebeek debuut in Cadet European Judo Tour

Als aanloop naar dit ECC heeft Luuk in augustus een trainingsstage in Oostenrijk gevolgd en aan verschillende toernooien in Nederland en Duitsland met succes deelgenomen. Door wekelijks in Heerenveen en Papendal te trainen, naast zijn dagelijkse trainingen in Enschede, werd hij geselecteerd door de Judobond om aan dit ECC deel te nemen. Dit ECC is bedoeld om ervaring op te doen op Europees niveau.

Afgelopen zaterdag 22 oktober heeft Luuk zijn debuut gemaakt in de Cadet European Judo Tour in Riga (Letland).

Zijn eerste partij won hij met veel overtuiging van Miller (UKR) met een ippon. De volgende tegenstander Bolzan (LTU) werd binnen de minuut op zijn rug gelegd waardoor Luuk door was naar de kwartfinale. Hier trof hij Fridman Zilberstein (ISR), de latere nr 2. Helaas verloor hij deze partij waardoor Luuk in de verliezerspoule kwam. Tegen Saicans (LAT) was de focus weg en verloor hij vrij snel. Luuk kan met een goed gevoel terugkijken op dit toernooi.

In november en december zijn er 2 meetmomenten in Nederland waar Luuk zich kan plaatsen om geselecteerd te worden door de Judobond voor de ECC’s in het voorjaar.

Aankomend weekend zal Luuk in Duitsland deelnemen aan de Bremen Masters waar hij weer op Europees niveau mag gaan strijden.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud