Boerenmarkt en Halloween: wat een feest!

Boerenmarkt en Halloween: wat een feest!

Het was afgelopen zaterdag een memorabele dag in  het centrum van Losser. De traditionele Boerenmarkt was deze keer gekoppeld aan Halloween en werd afgesloten met de inmiddels razend populaire griezelspeurtocht.

Centrum Management Losser verdient alle lof

De manier waarop het CML Losser op de kaart zet en evenementen in het centrum organiseert, mag wel eens belicht worden. Of het nu de Boerenmarkt is, of de Sinterklaasoptocht, de prachtige verlichting rond de feestdagen, Halloween, kleurplatenwedstrijden rond Pasen, carnaval of Brueghel, alles wat het CML aanpakt of organiseert verdient de hoofdprijs. En dat de ideeën aanslaan moge blijken uit het feit dat diverse omliggende gemeenten de festiviteiten hebben gekopieerd of  hebben nageaapt . Het team van voorzitter Marcel de Jong mag dan ook wel eens in het zonnetje worden gezet.

Boerenmarkt was weer gezellig en “griezelig” druk

Ondanks de concurrentie van de mooie Landgoed Twente Fair op het Lutterzand bleken de bezoekers, mede door het mooie weer, de Boerenmarkt niet vergeten te zijn. Diverse griezelige schepsels liepen door het publiek en de kinderen vermaakten zich uitstekend met het pompoen carven, waarbij de ouders zich ook niet onbetuigd lieten.

 En voor de echte stoertjes was er de spooky halloweenkathedraal met enge geluiden,spoken en lichteffecten.  

Griezelspeurtocht is inmiddels wijd en zijd bekend

De traditionele Griezelspeurtocht is inmiddels enorm populair geworden, zodanig dat de 400 beschikbare plekken voor de tocht binnen 1 dag waren vergeven. Karin Stroeve van het CML: “ Het was ongekend. Deelnemers kwamen uit heel Twente, ja zelfs uit Duitsland, naar Losser om met de griezelspeurtocht mee te doen. Het blijkt enorm te leven onder de mensen. Halloween lijkt definitief overgewaaid te zijn uit Amerika. Jammer dat we nog zoveel mensen moesten teleurstellen”.

Hieronder een video impressie van de Halloween Boerenmarkt en de griezelspeurtocht.

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud