Opnieuw kookadvies voor drinkwater

Opnieuw kookadvies voor drinkwater

Vitens heeft opnieuw een kook-advies afgegeven voor kraanwater wegens besmetting met een bacterie.

Vitens stuurde onderstaand bericht naar gebruikers in de gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van gemeente Dinkelland.

—–

Geachte heer/mevrouw,

Het kookadvies voor kraanwater dat eerder gold op uw (woon)adres, wordt opnieuw afgegeven en blijft tot nader bericht van kracht. We vinden dit enorm vervelend. In deze mail leggen we graag uit wat er speelt. 
Waarom opnieuw een kookadvies?
We zijn – na het kookadvies van vorige week – nog steeds tests aan het nemen om de kwaliteit van ons water te controleren. De afgelopen periode hebben we meerdere dagen achter elkaar géén sporen van bacteriën aangetroffen en bleken de maatregelen effectief. Helaas is in de laatste controle vandaag een zeer lage hoeveelheid enterococ gevonden. Daarom geven we helaas opnieuw een kookadvies. Want ook al gaat het dit keer om een zeer minimale hoeveelheid, we willen met alle mogelijke zekerheid kunnen zeggen dat er geen bacteriën meer in het drinkwater zitten.
 
Wat doet Vitens om het probleem te verhelpen?
Intussen bouwen we met spoed een installatie in ons systeem. Deze doodt eventuele bacteriën voordat het water het leidingnet in gaat. Tegelijkertijd wordt het drinkwaterreservoir nogmaals grondig gereinigd. Dit gaat enkele dagen duren. Zolang geldt in ieder geval het kookadvies.

Wat moet u doen bij een kookadvies?
Kook uw kraanwater drie minuten in een pan of fluitketel voordat u het gebruikt. Daarna is de bacterie niet meer aanwezig en is het water weer veilig om te drinken. Dit geldt voor het maken van koffie, thee, limonade, flesvoeding, tandenpoetsen en voor het bereiden van maaltijden. U kunt wel gewoon douchen, in bad gaan en uw wc doorspoelen.

Wat kan er mogelijk gebeuren als u uw drinkwater niet kookt?
Er is een zeer kleine kans aanwezig dat u last krijgt van uw maag of darmen, als u het ongekookte water heeft gedronken. Heeft u klachten? Neem dan contact op met uw huisarts.

Noaberschap: informeer uw buren
Omdat niet al onze klanten hun e-mailadres aan ons beschikbaar hebben gesteld voor calamiteiteninformatie, vragen we u naar uw buren om te kijken. Denkt u dat men nog niet op de hoogte is van het verlengen van dit kookadvies? Informeer uw buren dan vanuit noaberschap.

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen
Zodra onze technische maatregelen zijn doorgevoerd en de zeer minimale hoeveelheid bacteriën niet meer wordt aangetroffen, informeren we u daarover en kan het kookadvies opgeheven worden. We begrijpen dat het opnieuw afgeven van het kookadvies vervelend en ongemakkelijk voor u is. Onze oprechte excuses hiervoor. We werken met man en macht aan de technische oplossingen. We hopen op uw begrip.
 
Met vriendelijke groet,
 
Met vriendelijke groet,
Hester Latenstein van Voorst
Manager Netbeheer & Levering

—–

Meet informatie is te vinden op de website van Vitens: https://www.waterstoring.nl/storing/437881

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud