De kleinste olijfoliespeciaalzaak van Nederland

De kleinste olijfoliespeciaalzaak van Nederland

Naast de liefde voor elkaar hebben Frank Engelbertink en Corry Schipper nog twee gemeenschappelijke liefdes. Italië en Italiaanse olijfolie.

 Ze delen hun kennis en liefde voor extra vergine (eerste pers) olijfolie met jou. Ze selecteren, importeren en verkopen Italiaanse olijfolie. Ze geven je graag advies om je te helpen een goede keus te maken en je persoonlijke voorkeur te ontdekken. Daarom hebben ze Olio 61 (VOF) opgericht.

10 kilogram is één liter

Om één liter olijfolie te produceren zijn 10 kilogram olijven nodig. Ze worden geperst, gebotteld, opgeslagen en vervoerd. Er is olijfolie te koop voor € 3.50 per liter. Onmogelijk dat dit de kwaliteit is die Frank en Corry voorstaan. Frank en Corry hebben op hun vele reizen door Italië 5 olijfboeren geselecteerd waar zij hun waar van betrekken. Die verbouwen olijven in de gebieden Toscane, Lazio, Campania, Sardinië en de Abruzzen aan de Adriatische kust. Ze kennen ze persoonlijk en weten ze van elkaar wat ieders wens is en hebben vertrouwen in elkaar voor wat betreft de kwaliteit van de olijfolie. Bovendien is er meerdere keren per jaar persoonlijk contact met elkaar. Sinds kort is ook olie uit Sardinië en Campania in het assortiment opgenomen.

Smaak en kwaliteit

Over smaak valt niet te twisten. Toch heeft iedereen zo zijn/haar eigen voorkeur. Olio61 gaat voor kwaliteit. Ze specialiseren zich in monocultivar. Een monocultivar is gemaakt van één enkele olijfsoort (cultivar). Een monocultivar olijfolie vertegenwoordigt in zijn smaak de natuur en het klimaat van het gebied en de passie en het vakmanschap van de boer. Het is een extra vergine olijfolie in zijn puurste vorm.

Olijfolie en haar toepassingen

Olijfolie wordt niet alleen geconsumeerd, het wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld zeep van te maken. Maar wat dacht je van op de chocolade. Het maakt de smaak van de hazelnoot in Nuttella “zichtbaar” op je tong. Over gegrild vlees, vis, groente en uiteraard op geroosterd brood en in salade als dressing. In combinatie met soep, op ijs en nog veel meer mogelijkheden.

Olijfoliesommelier

Om de wegen binnen de olijfoliewereld nog beter te kunnen begrijpen heeft Corry in Italië een opleiding tot olijfoliesommelier gevolgd. Een olijfoliesommelier adviseert over de kwaliteit en beleving van olijfolie en over de pairing met diverse gerechten bijvoorbeeld aan hobbykoks, professionele koks en restauranthouders. Want net als bij wijnen zijn er vele soorten en smaken. Er zijn namelijk meer dan 1500 olijf variëteiten, die soms ook nog eens gemengd worden met elkaar.

Met het hart gekozen

Corry en Frank weten bijna alles over olijfolie en de toepassingen daarvan. Ze laten iedereen graag meedelen in deze wetenschap en adviseren met liefde en plezier. Om met ze in contact te komen kijk je op https://olio61.com Corry en Frank wonen in Enschede. Corry is en import Tukker. Frank heeft een binding met Losser. Zijn moeder Riet (Marietje) Engelbertink- Lienesch is in de Zoeke aan de Zwaferinksweg opgegroeid en zijn vader Ton (Tonny) Engelbertink aan de Enschedesestraat. Beide waren in het verre verleden lid van de Losserse Böggelrieders en Daansers. Corry had een webshop met artikelen uit Sardinië. Frank heeft een relatie tot de horeca als kok. De olijfolie hebben ze in hun hart gesloten en met het hart gekozen.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud