Feestdag Veldzijde met opening Schoolbieb en Ontdekkingsplein

Feestdag Veldzijde met opening Schoolbieb en Ontdekkingsplein

Woensdag 12 mei was voor de leerlingen van basisschool Veldzijde geen normale schooldag. Er is de laatste maanden, door veel mensen, ontzettend hard gewerkt zodat er niet één maar twee geweldige projecten afgerond zijn en officieel geopend konden worden : de Schoolbieb en het Ontdekkingsplein.

Opening Schooolbieb

Basisschool Veldzijde is hiermee de tweede basisschool in Losser met een eigen bieb op school. In de centrale hal van de school is een ‘echte’ bibliotheek ingericht. In plaats van in iedere groep een kast of plank met boeken, hebben de leerlingen van Veldzijde nu een groot en breed aanbod in hun eigen bibliotheek, helemaal compleet met een heus uitleensysteem. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier. Met het hebben van een ‘bieb op school’ kan de aandacht voor leesbeleving, leesplezier en taalvaardigheid extra gestimuleerd worden. Immers het kunnen lezen is van wezenlijk belang voor de leerlingen om hun kansen op leren voor hun toekomst te vergroten. De Bibliotheek helpt op basisscholen dit doel te bereiken. Door dit in school te doen is de weg naar een boek een stuk toegankelijker.

Opening Ontdekkingsplein

De naam van dit plein is samen meer leerlingen, team en ouders gekozen. Het blote voetenpad, een mooie tuinkas, een echte moestuin, de grote wilgenhut, een watertrog met wadi, de wilde bloemenweide, een heus podium en tot slot de mooie sfeerverlichting maken dat het groene belevingsplein van Veldzijde klaar is voor gebruik. Met veel passie is er het afgelopen jaar gewerkt aan de realisatie van dit plein. Zo is er een groene en duurzame schoolomgeving ontstaan die ruimte biedt voor beleving, verwondering, onderzoek, spel en (bewegend)leren voor onze leerlingen. Deze afsluitende fase van de herinrichting van het schoolplein is mede tot stand gekomen door verschillende subsidies en donaties. Het Ontdekkingsplein zal alleen geopend zijn tijdens school- en BSO-uren voor leerlingen.

De leerlingen van Veldzijde zijn deze ochtend, binnen de mogelijkheden van de RIVM-richtlijnen, volop bezig geweest op het groene belevingsplein. Studenten uit de studentenpool van Saxion hebben gezorgd voor leuke, uitdagende, opdrachten op het gebied van Techniek en Wetenschap.

En dan tussendoor kunnen genieten van een heerlijk ijsje….echt een feestje!

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud