Druk jaar voor Brandweer Twente

Druk jaar voor Brandweer Twente

In 2020 kwam Brandweer Twente 4.113 keer in actie om brand te bestrijden en hulp te verlenen. Dat is iets meer dan in 2019. Toen waren er 4.038 incidenten. Vanuit 29 kazernes verleende de brandweer gemiddeld ruim 11 keer per dag hulp aan de inwoners van Twente. Op de website jaarbericht.brandweertwente.nl is een overzicht te vinden van alle incidenten en overige activiteiten van het afgelopen jaar. 

28 (zeer) grote branden

De meeste branden weten we met één eenheid te blussen. In een klein deel van het totaal aantal branden ging het om 28 (zeer) grote branden. Zo bestreden we vanuit meerdere kazernes een brand bij een autobedrijf in De Lutte op 23 mei. En vlak voor kerst nog twee grote incidenten in Borne en Hengelo.

Brandweer had druk jaar

‘We hebben een gemiddeld, maar een druk jaar achter de rug’, vertelt Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. ‘Iets meer incidenten dan in 2019. Dat komt vooral doordat we in het afgelopen jaar meer stormdagen gehad hebben dan in het jaar daarvoor. Ook moesten we vaker assistentie verlenen aan de ambulancedienst. Dat zien we terug in het aantal dienstverleningen (van 746 naar 829). Het aantal branden daalde van 1.457 naar 1.369. Een goede ontwikkeling, maar dat zijn er toch bijna vier per dag. Branden hebben enorm veel impact, dat zag je deze week ook weer in Zuna waar een woonboerderij door brand werd verwoest. We blijven ons onverminderd inzetten om het aantal branden omlaag te krijgen’, zegt Wevers.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud