Diamanten huwelijk in Losser

Diamanten huwelijk in Losser

Diny Welmink-Bosman (82) en Hennie Welmink vieren hun 60-jarig huwelijk.

Ze hebben elkaar bij toeval ontmoet op straat bij een wandeling in de straten van Zwolle. Diny liep daar met een vriendin en Hennie met een vriend uit militaire dienst. Beide hadden een uniform aan. Hennie was bij de luchtmacht en heeft van oktober 1961 tot oktober 1962 in New Guinea gediend. Diny werkte vroeger als verkoopster in een chique kledingzaak. Hennie begon zijn carrière bij de luchtmacht in Nijmegen, deed daar een technische opleiding. Vervolgens gestationeerd in Leeuwarden. Toen naar New Guinea. Bij terugkomst uit New Guinea werd zijn werkplek vliegveld Twente. Vandaar de woonplaats Losser, waar ze in het centrum in een prachtig appartement wonen.

Kinderen en kleinkinderen

Uit het huwelijk zijn een zoon en een dochter geboren. De zoon woont in Bad Bentheim en de dochter in Losser. Zoon en dochter hebben beide twee zonen. Diny en Hennie hebben derhalve 4 kleinkinderen, allemaal jongens. Hennie gaat 9 oktober met zijn oudste kleinzoon naar Soesterberg om de veteranendag te bezoeken. 

Op tijd afgezwaaid

Toen Hennie 52 jaar was is hij in de rang van adjudant met pensioen gegaan. Hij had toe wat problemen met zijn gezondheid en heeft gebruik gemaakt van de toen nog geldende vervroegde uittreding. Hennie rijdt nog auto. Hij kookt elke dag voor Diny en hem zelf. Ze leven nog geheel zelfstandig. Natuurlijk houdt de dochter een oogje in het zeil. Diny vermaakt zich uitstekend met puzzelen en lezen. Hennie speelt nog biljart bij Michgorius Oldenzaal. Hij speelt met leeftijdgenoten in verschillende competities in de regio. Het biljarten heeft vanwege de corona natuurlijk een poos stil gelegen. De gezondheid van beide is vrij redelijk en beide zijn nog helder van geest.

Feestje

Afgelopen zondag is het 60jarig jubileum geveerd met familielieden bij Dijk 59. Het was een geweldig feest zegt Diny. En ze vond het prachtig om alle familieleden weer terug te zien. We zijn zeker niet eenzaam zegt Hennie. We hebben elkaar en we vermaken ons prima. Gelukkig woont onze dochter ook in Losser. Ze heeft een baan op Oldenhove en weet dus wat verzorging betekent.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud