40 jaar Hellehondsdagen in De Lutte

40 jaar Hellehondsdagen in De Lutte

Het weekend van 13 t/m 16 juli 2017 staat het dorp in het teken van de 40e editie van de Hellehondsdagen. Een dorpsfeest voor De Lutte waarin al vele activiteiten voor jong en oud de revue zijn gepasseerd de afgelopen 40 jaar.

Wie herinnert zich niet de zeskamp, het vogelschieten, de kartraces om het plein en natuurlijk de meest ludieke veilingitems? Al maandenlang zijn vele vrijwilligers, verenigingen en ondernemers druk bezig om er een knallend jubileumfeest van te maken. Zo zijn er dit jaar wat extra activiteiten toegevoegd aan het programma en zelfs een extra feestdag.

Ongekende hoogte

De Hellehondsdagen worden dit jaar maar liefst vier dagen gevierd. Anders dan gewend gaat het al op donderdagavond van start met een Beach Party op het Lutter Copacabana Beach.

Met één van de andere jubileumactiviteiten gaat De Lutte tot ongekende hoogte! Voor mensen die op zoek zijn naar een unieke ervaring zijn de helikoptervluchten namelijk terug van weg geweest. Oude tijden herleven! Op zondag 16 juli tussen 11:00 uur en 15:00 uur is het mogelijk om een rondvlucht te maken boven De Lutte en haar prachtige omgeving. Een mooie mogelijkheid om te genieten van de geweldige uitzichten rondom het dorp. Uiteraard is het toegestaan om luchtfoto’s te maken, zodat u thuis nog eens in alle rust na kunt genieten van deze bijzondere ervaring. Op de dag van de bekendmaking waren een kwart van alle tickets al verkocht, dus wil je meevliegen? Wees er dan snel bij, er zijn slechts een beperkt aantal tickets!

Een ander nieuw onderdeel van de Hellehondsdagen is het spel ‘Waar schijt de koe?’. Een loterij waarbij een koe bepaalt wie er in de prijzen gaat vallen. Op een veld met daarin 910 kavels van elk een vierkante meter wordt zondagmiddag 16 juli om 14:00 uur een koe losgelaten. De eigenaar van de kavel waarop de koe schijt, is de winnaar van de hoofdprijs! De leerlingen van de St. Plechelmusschool uit De Lutte steken hun handen flink uit de mouwen bij het verkopen van de kavels.

Er zijn uiteindelijk dan ook niet alleen mooie prijzen te winnen voor de kaveleigenaars, maar ook voor de kinderen die de loten verkocht hebben. In totaal wordt er maar liefst € 1.000,- aan prijzengeld uitgekeerd. 

Van plaatselijk talent tot Papa di Grazzi

Ook dit jaar gaat de De Lut’s Got Talent band zorgen voor de invulling van de vrijdagavond. Veel plaatselijk zangtalent zal zich in een bruisend programma presenteren aan de bezoekers van de Hellehondsdagen! Ze worden begeleid door de inmiddels voor iedereen bekende De Lut’s Got Talent band en leden van de harmonie. Erg leuk om te melden is dat er naast een aantal vertrouwde gezichten, ook dit jaar weer verrassende nieuwe namen op het podium zullen verschijnen. 

De hoofdact van de zaterdagavond is de band Papa di Grazzi! Vanwege hun grote veelzijdigheid een ideale band voor een dorpsfeest als de Hellehondsdagen! Maar Papa di Grazzi is meer dan alleen een band. Het is een soort theatrale show met maffe taferelen afgewisseld met muzikale hoogstandjes. Het kan bij Papa di Grazzi niet op! Ze spelen up to date top 40 hits afgewisseld met de betere rock en feestnummers.

Ook de populaire all time classic hits en de ‘u vraagt wij spelen’ momentjes komen ruimschoots aan bod en het geheel wordt op de o zo speciale Papa di Grazzi wijze neergezet. De pauzes en de afsluiting van de avond ligt in handen van DJ Bart Koopman, met name onder de jeugd een graag geziene gast.

Gebruikelijke activiteiten

Naast alle extra jubileumactiviteiten, vinden uiteraard de festiviteiten die u gewend was ook weer zijn doorgang. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de sportieve activiteiten, zoals de Mountainbikewedstrijd ‘Rondom de Hellehond’ op vrijdagavond, de Beach Games die het gehele weekend plaatsvinden en de Dorpsloop die zaterdag aan het einde van de middag van start gaat. Op de vroege zondagochtend wordt er nog een mooie Hellehondswandeling met ontbijt georganiseerd.

Ook voor de jeugd is er van alles te doen. Veel kinderen kijken al weer uit naar de spectaculaire Wipe-Out op de zaterdag en de Mini Playbackshow op zondagmiddag. Ook de Kleedjesmarkt op zondag wordt jaar na jaar drukker bezet door de kinderen.

Op het terrein rondom Dorpshoes Erve Boerrigter is er op de zondag van alles te doen. Hier wordt onder andere de Kofferbakverkoop gehouden en er vindt een Kunstmarkt plaats. Ook staan hier een groot aantal oldtimertrekkers opgesteld die te bezichtigen zijn. In de Appelhof, de boomgaard naast Erve Boerrigter, begint tegelijkertijd de knusse markt Proef & Geniet.

In de feesttent wordt zondagmiddag het podium vrijgemaakt voor de zendpiraten die hun plaatjes draaien tijdens het Hels Vinyl Festijn. En natuurlijk worden ook de 40e Hellehondsdagen afgesloten met de niet meer weg te denken Veiling. Ook dit jaar komen uitzonderlijke stukken onder de hamer van de beide veilingmeesters.

Wilt u meer informatie over de Hellehondsdagen of wilt u zich aanmelden voor één van de activiteiten? Kijk dan op www.hellehond.nl.

Auteur: Peter Langela
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud