Sfeervol bevrijdingsconcert in overvolle Martinuskerk

Sfeervol bevrijdingsconcert in overvolle Martinuskerk

Muziekvereniging Excelsior en het St. Ceaciliakoor kunnen terugkijken op een geslaagd bevrijdingsconcert. In een overvolle Martinuskerk was elk plekje bezet.

BevrijdingsconcertMuziekvereniging Excelsior organiseerde zaterdagavond een concert ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding. Het A-orkest van Excelsior onder leiding van Onno Jagers telde maar liefst 75 muzikanten. Het St. Ceaciliakoor stond onder leiding van Carlo vd Beld. De akoestiek in de Martinuskerk was uitstekend en de muziek en het gezang bereikten elke hoek van de kerk. Met muziek van onder andere Verdi, Vangelis, Glenn Miller en Vera Lynn werdt het publiek meegenomen naar de tijden van de bevrijding.

Veteranen.

Het concert was tevens een ode aan de Losserse veteranen en deze waren persoonlijk per brief door burgemeester Sijbom uitgenodigd. Aan de ingang van de kerk stonden voertuigen uit de bevrijdingstijd opgesteld en de veteranen werden opgevangen en begeleid naar hun plaatsen. Eén van de oudste veteranen vatte het concert na afloop bondig samen: “het was in één woord fantastisch!”. Burgemeester Sijbom bedankte in zijn toespraak de veteranen voor hun inzet bij de Nederlandse missies in de verschillende oorlogsbedieden in de wereld.

De historische verzorgde een fotopresentatie op een scherm op de achtergrond met namen van Lossenaren die tijdens de oorlog zijn omgekomen. 

Bevrijdingsconcert

Martinuskerk.

Enige tijd geleden werd aangekondigd dat de Martinuskerk zal worden gesloten. Gisteren bewees de kerk dat het een zeer geschikte locatie is voor dit soort muzikale evenementen. Tijdens de pauze en na afloop vroegen verschillende mensen zich af of dit de Martinuskerk de plek zou moeten zijn voor een Kulturhus. Zelfs de burgemeester ging hier kort op in in zijn dankwoord.

 

Auteur: Peter Langela
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud