Humor-meer

Wat overkomt me nu?

Kerstkaart Sietse

De verscherpte maatregelen ten gevolge van de corona kunnen je in vreemde situaties brengen. Ik ben de laatste die zal zeggen dat het flauwekul is. Ik sta ook niet als een halve gare twee pannen tegen elkaar aan te slaan als Rutte zegt wat kennelijk niet iedereen wil horen. En het komt wel héél erg dicht bij. In onze straat is een man aan de gevolgen van corona overleden. Zijn buren zijn nu ook besmet.

Houd je aan de regels dus

Ik heb een aardige persoonlijke kerstkaart gemaakt. Digitaal opgeslagen op mijn mobiele telefoon. Ik wilde daar een paar afdrukken van maken om die lekker ouderwets in een enveloppe met een kerstpostzegel te versturen. Dus ga ik naar dat warenhuis dat wel food maar geen non-food mag verkopen. De food die er op dit moment verkocht wordt is hoofdzakelijk rookworst. Links vooraan in het warenhuis staat het apparaat waarmee ik de foto’s wilde afdrukken.

Niet volgens de regels

In al mijn onschuld ga ik aan de slag. Rechts van mij staat winkelpersoneel rookworst te verkopen. Alles geheel volgens de aangescherpte regels. Komt een, mij bekende, alleraardigste winkelbediende op mij af en die zegt: “Dit mag niet Sietse. Dit is niet volgens de regels. Ik verzoek je daar mee te stoppen.” Dan sta ik toch even met mijn mond vol tanden, wat overigens niet zo vaak voorkomt. En natuurlijk stop ik, ik ben zoals gezegd de laatste die de regels wil overtreden. Maar het is en blijft natuurlijk wel een vreemde situatie.

Compliment

Een compliment aan de bediende die mij corrigeerde. Ze had het er zelf zichtbaar moeilijk mee want ze heeft wel drie keer “sorry” gezegd. Maar natuurlijk had ze haar instructies en die volgde ze vriendelijk en correct op. ’t Ja en een foto is geen rookworst. Ik heb er nog even over gedacht om een aantal rookworsten te kopen en die als kerstgroet te versturen. Ben toch maar van die gedachte afgestapt. Moeilijk met adresseren en die kerstzegel blijft er natuurlijk ook niet op zitten. Rest mij jullie, en de winkelbediende in het bijzonder, een hele fijne Kerst te wensen en een heel goed 2021. Blijf gezond. Hou je aan de regels.

Vensters: 
afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.