Wegafsluiting Gildehauserweg-Hofstraat

In verband met de aanleg van een aquathermieleiding worden de Hofstraat en de Gildehauserweg vanaf 26 februari tot 29 maart afgesloten voor het doorgaand verkeer. De Hofstraat wordt afgesloten tussen de Tuinstraat en de Gildehauserweg. De Gildehauserweg wordt afgesloten tussen de Hofstraat en de Kopshofweg. Voor het doorgaand verkeer van de Gildehauserweg wordt een omleiding ingesteld via de Scholtinkstraat – Ravenhorsterweg – Grensweg.

Aanleg aquathermieleiding Hofstraat – Gildehauserweg

Vanuit het project Beken en Bleken werkt de gemeente Losser in het eerste halfjaar van 2024 aan verschillende projectonderdelen rondom de Dorpsbleek. Een deel van deze werkzaamheden, de herinrichting van de Tuinstraat, is vorig jaar al afgerond. Vanaf maandag 26 februari gaat aannemer NTP aan de slag met de volgende fase van het project. Dit is het aanleggen van de aquathermieleiding in de Hofstraat en een deel van Gildehauserweg.

Met aquathermie verwarmt de gemeente straks het zwembad Brilmansdennen met restwarmte uit het water afkomstig uit de Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). Dit water stroomt dan onder de grond vanaf de RWZI naar het zwembad en daarna via de Bleek richting de Dinkel. Een deel van de leiding ligt al in de Tuinstraat, met de werkzaamheden in de Hofstraat en Gildehauserweg wordt hier weer een stuk leiding bij aangelegd.

Voor nadere informatie over dit project https://hallolosser.nl/nieuws/2023/inloopavond-over-bleek

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud