“We zagen haar zelfvertrouwen groeien”

Weerbaarheidstraining voor jongeren wordt vaste voorziening in gemeente Losser

Vanaf 2025 biedt de gemeente Losser de succesvolle weerbaarheidstraining voor jongeren blijvend aan. Deze weerbaarheidstraining is gestart in 2022, in samenwerking met Sport Fabrik Losser en EyeCatch Academy. De afgelopen twee jaar heeft de training goede resultaten laten zien.

De training helpt jongeren hun mentale en fysieke weerbaarheid te versterken door boksen en cardio-oefeningen. Ze leren beter omgaan met moeilijke situaties, krijgen meer zelfvertrouwen en ontdekken het plezier van bewegen. Wethouder Marian Oosterbroek: “We hebben duidelijk gemerkt dat de training kinderen heeft geholpen om weerbaarder te worden. Daarom ben ik blij dat we deze training nu structureel aan gaan bieden.”

Sterker geworden
Eén van de ouders van een oud-deelneemster: “De weerbaarheidstraining heeft onze dochter veel plezier gebracht. Maar het mooiste is dat ze echt mentaal ook sterker is
geworden. Ze heeft geleerd haar grenzen aan te geven, zowel fysiek als mentaal als op social media. De trainer maakt de kinderen bewust van hun eigen persoonlijke ruimte en hoe ze daarop kunnen reageren. We zagen haar zelfvertrouwen groeien, en ze kan nu veel beter omgaan met lastige situaties. De combinatie van sport en gesprekken heeft haar echt goed gedaan. Wij zijn super tevreden!”

Inhoud training
De training is elke zaterdagochtend in de sportschool. Deelnemers leren zichzelf beter te  verdedigen, zowel fysiek als mentaal. Ze doen praktische oefeningen, zoals
zelfverdediging, omgaan met conflicten en omgaan met stress. Dit helpt hen omgaan met bijvoorbeeld pestgedrag en andere sociale druk.

Voor wie: De training is voor jongeren van 11 tot en met 21 jaar, ongeacht hun conditie. Het is vooral interessant voor jongeren die aan hun zelfvertrouwen en weerbaarheid willen werken. Ze kunnen maximaal zes maanden meedoen voor €25 per maand. Deelnemers krijgen bokshandschoenen en een T-shirt.

Wanneer en waar: De training is op zaterdagochtend van 09:15 tot 11:15 uur, in kleine groepen voor extra aandacht. Bij de Sport Fabrik, Smitsbreeweg 8 Losser.
Opgeven: Wil je meedoen of meer weten? Neem contact op met beweegcoach Jurgen Schiphorst via 06 18 41 81 00 of mail naar .

Veilig en verantwoord sporten
Sport Fabrik Losser heeft het Fight for Right keurmerk. Dit betekent dat de vechtsportlessen veilig en verantwoord worden gegeven, in samenwerking met EyeCatch
Academy. Zij zorgen voor een prettige en leerzame omgeving waarin iedereen zich kan ontwikkelen.

Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud