Excelsior breidt uit met opslag voor instrumenten

Muziekvereniging Excelsior heeft zondag 29 september haar nieuwe opslagruimte voor instrumenten officieel geopend. De instrumentenkluis zoals deze ruimte binnen de vereniging wordt genoemd, biedt volop ruimte aan allerlei instrumenten waaronder het slagwerk en percussie van de harmonie en de trommels van de drumband.

Excelsior_instrumentenkluis_bouwteam
Bouwcommissie met v.l.n.r. Albert Gervink, Jos Loskamp, Jeroen Withag en Niek Loskamp, op de foto ontbreekt Ben Spoelstra.

De kluis is met vereende krachten onder leiding van de bouwcommissie tot stand gekomen. De bouwcommissie bestaat uit de leden: Ben Spoelstra, Jeroen Withag, Albert Gervink, Jos Loskamp en Niek Loskamp. Deze flinke klus werd geklaard met grote inzet van eigen leden en laat weer eens zien waartoe een vereniging in staat is.

Excelsior_instrumentenkluis
De onmisbare financiële ondersteuning voor de bouw werd mede mogelijk gemaakt door de OCL, Rabobank, het Ketelhuisfonds en
Eriklima.
Behalve de kluis heeft de bouwcommissie ook de hele buitenkant aangepakt, het muziekgebouw werd geschilderd, de bestrating opnieuw gelegd, zonnepanelen geplaatst en in de zaal werden airco’s aangebracht.
De officiële opening werd verricht door het onthullen van een prachtige muzikale schildering op de buitenmuur aan de binnenplaats door erelid en bouwcommissie lid Albert Gervink. Deze creatieve muurschildering, waar alle geledingen van Excelsior in terugkomen, is gemaakt door Kirsten Damink – Schoonhagen. Zij is ook nauw verbonden aan Excelsior.
Bestuur en leden van de muziekvereniging zijn apetrots op deze uitbreiding van het muziekgebouw. Alle medewerkers werden uitgebreid bedankt. Vervolgens werd onder het genot van een hapje en een drankje de opening van de instrumentenkluis gevierd.

Geplaatst in: Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud