Basisschool Pax Christi opent eigen schoolbibliotheek

Pax_Christi_schoolbieb

De leerlingen en leerkrachten van basisschool Pax Christi in Overdinkel zijn trots want op maandag 14 oktober is daar op een feestelijke manier hun eigen schoolbieb geopend.
Niet zo bijzonder? Toch wel! Want na de herfstvakantie start de school ook met een uitleensysteem voor thuis.

Al jaren is er in Overdinkel geen openbare bibliotheek meer waar kinderen en volwassenen boeken kunnen lenen om thuis (voor) te lezen. “Een groot gemis”, aldus Anouk Nordkamp, directeur van de Pax Christi. ‘We weten allemaal hoe belangrijk het is dat kinderen veel lezen en voorgelezen worden. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van taalbegrip, woordenschat, spelling maar ook voor ontspanning. Hoe fijn is het om weg te kunnen dromen in een boek of lekker gezellig met je vader, moeder, opa of oma een boek te lezen?”

Kinderen en ouders uit Overdinkel moeten hiervoor nu naar Losser. Dat is misschien niet ver vanuit Overdinkel, maar toch is het een drempel voor veel mensen.’

Samen met Stichting Fundament is een prachtige schoolbieb in de Pax Christi gerealiseerd. Het aanbod aan boeken is uitgebreid en divers, zodat er voor elk wat wils is en de komende weken wordt de collectie boeken nog verder uitgebreid. Leerlingen van de Pax Christi kunnen hier boeken lenen voor in de klas, maar na de herfstvakantie kan dit dus ook voor thuis.

Het uitleensysteem werkt net als in de openbare bibliotheek in Losser. Boeken worden gescand en uitgeleend per leerling.

‘Dit alles zou niet gelukt zijn zonder de enorme inzet van Loes, Elke, Yolanda en Maaike van Fundament, maar ook niet zonder onze geweldige ouders, die ons gaan helpen bij de uitleenmomenten’, aldus Anouk.

Geplaatst in: Jeugd, Nieuws, Overdinkel
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud