Aveleijn in Losser: Zorg op maat voor iedereen

De zorgorganisatie Aveleijn is actief in Twente en heeft in Losser een aantal interessante locaties. Met twee woonlocaties en drie dagbestemmingslocaties biedt Aveleijn zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

“Aveleijn streeft ernaar om deel uit te maken van de Losserse gemeenschap en werkt hierin nauw samen met diverse partners” zegt Odette Hanterink, Manager bij Aveleijn tegen Hallo Losser.

In Losser biedt Aveleijn op verschillende locaties dagbesteding aan. Zo worden er in ’t Lossershoes dagelijks activiteiten georganiseerd voor zo’n tien cliënten. Deze locatie is speciaal ingericht voor cliënten die behoefte hebben aan een prikkelarme omgeving. Hier kunnen cliënten in alle rust deelnemen aan activiteiten, met begeleiding van medewerkers en vrijwilligers. Zo is er een keuken waar bewoners bakken en koken voor bezoekers van ’t Lossershoes.

SV Losser
Daarnaast is Aveleijn ook actief op bij voetbalvereniging SV Losser. Hier integreren cliënten zich in de dagelijkse gang van zaken van de vereniging, wat zorgt voor een levendige omgeving. Dit is vooral geschikt voor jongere cliënten die genieten van de dynamiek en interactie van een voetbalclub biedt.

Voswinkel
Verder werkt Aveleijn samen met zorgboerderij Voswinkel. Deze locatie biedt een rustige, natuurlijke omgeving waar cliënten kunnen werken en ontspannen. Bezoekers zijn welkom om producten van de boerderij te kopen in het winkeltje op de boerderij. zoals jam en eieren. Of een mooie bos bloemen te plukken in de pluktuin. Voswinkel is een ideale plek voor cliënten die graag buiten zijn en genieten van de landelijke sfeer.

Vrijwilligers
“Aveleijn is altijd op zoek naar betrokken vrijwilligers die willen bijdragen aan de zorg en ondersteuning van hun cliënten in Losser” zegt Odette Hanterink. “Of het nu gaat om het begeleiden van activiteiten, helpen op de boerderij, of het ondersteunen van cliënten tijdens sportieve evenementen, elke bijdrage is waardevol. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Aveleijn om meer te leren over de mogelijkheden en zich aan te melden als vrijwilliger.”

Kennismaken
Aveleijn nodigt inwoners van Losser uit om kennis te maken met hun werk. Bezoekers zijn welkom op zorgboerderij Voswinkel of kunnen een kijkje nemen op de andere locaties, zoals ’t Lossershoes en SV Losser. Tijdens het Bruegheliaans Festijn is de Aveleijn locatie in ’t Lossershoes geopend en kunnen bezoekers hier terecht voor meer informatie.

Geplaatst in: Nieuws
Peter Langela
AUTEUR

Peter Langela

Ik woon in Losser, samen met mijn vrouw Karin en onze hond Tara. Mijn hobbies zijn koken (vegan), wandelen, reizen en technologie. Ik ben bezig met het schrijven van een kookboek over plantaardig koken. Naast het ondernemerschap werk ik als business developer en start-up coach voor Universiteit Twente, Novel-T en imec.istart.nl. Voor Hallo Losser ben ik bestuurslid en nieuwsredacteur.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud