Sfeervolle eucharistieviering op zaterdag 5 november om 11 uur in de Jacobuskerk

Sfeervolle eucharistieviering op zaterdag 5 november om 11 uur in de Jacobuskerk

Iedereen is welkom voor deze bijzondere viering met het Binnenstads Jongeren Koor en het Kinderkoor JM, pastoor Paul Daggenvoorde en studenten met activiteiten nadien. Dit alles vanwege de komst van het Wereldjongerendagenkruis dat ontvangen wordt in deze viering.

Wereldjongerendagenkruis

Het vier meter hoge kruis is onderdeel van een landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) die begin augustus 2023 in Lissabon plaatsvinden. De pelgrimstocht van het kruis nodigt uit om de boodschap van vrede, verzoening en verlossing door te geven. 

Eind 2003 was het WJD-kruis voor het laatst in Nederland. De pelgrimstocht verloopt in zes etappes door alle bisdommen in Nederland.  Van 3 tot 6 november is het Wereldjongerendagenkruis in ons bisdom. Onderweg naar Utrecht waar op 6 november, aan de vooravond van het feest van Sint Willibrord, een afsluitende viering plaatsvindt. 

Paus Johannes Paulus II is begonnen dit kruis als het ware op tournee te sturen door de wereld en daarmee jongeren te inspireren. Allereerst om zelf werk te maken van je geloof en om vanuit de hele wereld samen te komen op één plek en je geloof te vieren bij de Wereldjongerendagen.

Op 5 november is het in Enschede en wordt ontvangen op de Oude Markt met bloemen en een lied: Sing a song for the peace.

Kom ook! Naderhand zijn er activiteiten in het parochiehuis en een gezellig samenzijn. Iedereen welkom!

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud