Nieuw: Belevingstocht De Lutte-Losser

Nieuw: Belevingstocht De Lutte-Losser

Na de belevingsfietstocht De Lutte-Beuningen is nu ook de vernieuwde belevingstocht Losser klaar om gefietst te worden.
 

Belevingsroute van circa 30 km

De fietsroute van circa 30 kilometer wordt gefietst op knooppunten en onderweg kom je tal van weetjes en leuke tips tegen om even van de fiets af te stappen, op een terrasje gezellig te genieten of een bedrijf te leren kennen. Hiermee heeft de Tourist info twee mooie nieuwe routes waarmee je de Schatkamer van Twente kunt ontdekken met onderweg allerlei speciale voordelen bij lokale ondernemers.

Route & kortingen

De start is bij de Tourist info De Lutte of in Losser en je fietst onder andere door de natuurgebieden Boerskotten, Haagse Bos en Duivelshof. Al fietsend krijg je een indruk van wat het landschap van Twente aan natuurschoon, historie en vermaak te bieden heeft en kun je gebruik maken van kortingsbonnen op bijvoorbeeld koffie/thee, lunch, chocolade of diner, ijs, entreegelden, etc. 

Er kan onderweg een stukje van de route worden afgeweken voor een bezoekje aan. o.a. het Arboretum Poortbulten en klompenmakerij Koop in De Lutte.

In Losser is een bezoekje aan de Steenfabriek De Werklust mogelijk en de route voert verder langs de Martinustoren, het Geologiemuseum, het Bleekwachtershuisje, door het centrum van Losser en over Erve Kraesgenberg, een cultuurhistorisch park waar je de sfeer kunt proeven van een boerenerf rond de 17e eeuw.

Hierna wordt de grens even overgestoken voor een kort stukje in Duitsland en komen de fietsers weer in Nederland waar onder andere een bezoek kan worden gebracht aan IJsboerderij ’t Loaboerke en Boerderijwinkel De Veldmaat. Dus genoeg variatie!

Kosten

Beide belevingsroutes kunnen worden afgehaald bij de Tourist info De Lutte & Losser. De prijs van de route € 4,00 inclusief diverse kortingsbonnen. Je ontvangt hierbij ook een klein presentje. Meer info over de route en kortingen: visitdeluttelosser.nl of telefonisch  0541-551160.

Auteur: Theo Kip
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud