Rosa Elsinghorst-Kuipers 25 jaar lid handwerk soos

Rosa Elsinghorst-Kuipers 25 jaar lid handwerk soos

Op 4 september 2019 plaatste Hallo Losser een artikel waarin te lezen was dat de handwerk soos Overdinkel 40 jaar bestond. Dit jaar is Rosa Elsinghorst-Kuipers 25 jaar lid.

Dat werd maandagmiddag 13 september gevierd met gebak. Dit tot grote verrassing van de jubilerende Rosa zelf, die de data van haar lidmaatschap niet had bijgehouden. Penningmeester Debbie Sijpkes wist de datum te reconstrueren uit de administratie. Rosa zei: “Och wat vind ik dit nou leuk. Het is een geweldige verrassing. Hier had ik geen rekening mee gehouden. Het is ook zo’n gezellige club dames. Het is mijn lust en mijn leven. Ik ben niet voor niets 25 jaar lid natuurlijk.” 

Geschiedenis

Uit de archieven van de gemeente Losser en de UVV blijkt niet wie de feitelijke initiatiefnemers zijn. In het verslag van de UVV is te lezen dat op 20 november 1978 hierover voor ’t eerst is gesproken. Uit de notulen van een vergadering op 29 januari 1979 blijkt dat dat de groep initiatiefnemers groter wordt. Op 17 september 1979 wordt definitief met de handwerk soos in ’t Trefpunt begonnen. Aanvankelijk zijn de bijeenkomsten één keer per twee weken. De soos telt dan 17 leden en 4 vrijwilligers van de UVV. Een handwerkleidster is er nog niet, mevrouw Ruules neemt de honneurs waar. Op 25 november 1980 wordt mevrouw Beukers benoemd als leidster. De gemeente gaf toen eenmalig een voorschot maar daar kwam snel een einde aan. De contributie werd toen vastgesteld op 50 cent. Op dit moment telt de soos 11 leden. Elke maandagmiddag komen de dames gezellig bij elkaar in ’t Trefhuus in Overdinkel. De huidige handwerkleidster is Seiol Nijman. 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud