Leo van Rutte draagt het stokje over

Leo van Rutte draagt het stokje over

Al bijna 43 jaar is Leo van Rutte verbonden als gitaardocent in Losser. In die 43 jaar heeft Leo zo ongeveer wel alles gezien en meegemaakt wat je als docent kunt meemaken. Eerst bij muziekschool De Sleutel, dat later Fundament Muziek en Dans werd. 

43 jaar ingezet voor zijn leerlingen

43 jaar lang heeft Leo zich ingezet voor zijn leerlingen. De wekelijkse lessen, bandcoaching, arrangementen schrijven, snaren vervangen en ga zo maar door. Met zijn leerlingen en bandjes was hij geregeld te zien en horen op lokale evenementen, weer of geen weer. Met zijn bijna 2 meter was hij niet te missen, maar altijd bleef hij op de achtergrond en in dienst van de leerlingen zodat zij het podium konden pakken.

Docent in hart en nieren

Zijn collega’s typeren Leo als een docent in hart en nieren. Een docent die onderwijskundig enorm veel kennis heeft en die altijd met de trends en ontwikkelingen is meegegaan. Ook nu tijdens de Corona-crisis toen alle docenten zijn overgestapt naar online lesgeven had Leo de zaken snel in orde. Zijn rustige aard, kritisch en analytische blik en mooie ideeën waren een geweldige aanvulling op het team. We zullen hem zeker gaan missen!

De leerlingen zullen vanaf 22 januari les krijgen van Herbert Vaneker en Ference Hulshof die ons team komt versterken

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud