Halloween in Losser, wat een feest!

Halloween in Losser, wat een feest!

Een geweldige dag was het afgelopen zaterdag. Terwijl de weergoden het een beetje op de boerenmarkt in Losser hadden voorzien, mocht het de pret voor het Halloweenfeest niet drukken.

Pompoencarven was razend populair

Ruim 150 pompoenen werden op de donderdag voor Halloween aangeleverd, want de aanmeldingen voor het carven waren overweldigend. Het waren er zoveel dat de organisatie zelfs een aanmeldingsstop moest aankondigen. Mirjam Oude Bekke en haar team hadden het prima georganiseerd en wat hebben de kinderen genoten.

Griezeltocht overtrof alle verwachtingen

Ruim 450 aanmeldingen waren er voor de griezeltocht en daarbij waren de talrijke opa’s en oma’s nog niet eens meegeteld. Uiteindelijk liepen er zo’n 1500 mensen mee in de tocht. En het waren niet alleen kinderen uit Losser. Uit heel Twente kwamen de aanmeldingen binnen. En wat was het mooi in elkaar gezet. Een tocht langs het Monsterrijk, Dracula’s tombe, het Heksenkwartier, het hotel der Demonen en nog veel meer maakte de tocht compleet. Een speciaal woord van dank was er dan ook voor “Het Lossers Chaootschap”, dat ook dit keer ook verantwoordelijk was voor de vele griezelfiguranten.

Onderweg ook tijd voor een pitstop

Tijdens de griezeltocht was er voor de kids ook tijd voor een hapje en een drankje. Deze waren beschikbaar gesteld door de bakkers van Alink, Yauno delicatessen, Grand café Smit, Eetcafe ’t Raedhuys en Cowyn.

Groot compliment voor het Centrum Management Losser ( CML)

Een groot compliment voor het CML is dan ook zeker op zijn plaats. Het geeft maar eens weer aan hoe groot de saamhorigheid onder de centrumondernemers in ons dorp is, anders was dit nooit mogelijk geweest.  Ja, en de griezels die waren er maar mooi druk mee.

Halloween kleurplaat wedstrijd

Zoals gebruikelijk was er ook deze keer een kleurplaatwedstrijd uitgeschreven. En dit keer was Saar van Oorschot de gelukkige.

Etalagewedstrijd gewonnen door Onno Wiersma van Woontrends.

De Halloween wisselbokaal voor de mooiste aangeklede etalage werd dit keer gewonnen door Woontrends, maar de etalages van Carma Living en Kapsalon Cleemy deden er niet veel voor onder.

Verkleedwedstrijd was een heel spannende strijd

CML had ook voor de kids een verkleedwedstrijd georganiseerd met het thema “meest originele Halloween outfit”. Maar dit was een heel moeilijke keuze, want er waren zoveel prachtige creaties. Uiteindelijk vielen de dames Rox, Robin en Mara en Bram Snippert in de prijzen.

Cowyn omgetoverd in de stijl van Harrie Potter als de Hogwaerts

Cowyn verdiende wel een speciale vermelding. Het totaal omgebouwde terras betekende het eindpunt van de griezeltocht. Daar kregen de kinderen een zwarte suikerspin waarvan het stokje een verlichte LED stick was en dat paste dan ook mooi in het plaatje.

Kortom het was een prachtige griezeltocht om, in velerlei opzichten, nooit te vergeten.

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud