Groot eerbetoon voor weerman Johan Effing

Groot eerbetoon voor weerman Johan Effing

Op maandag 18 januari was hij jarig. Johan Effing had zijn 86e verjaardag heel anders voorgesteld. Door alle coronaperikelen werd het wel een beetje saaie dag  voor de bekende Losserse weerman, dat terwijl er op die dag iets heel anders gepland was. Maar hoe was het ook al weer? Wat in het vat zit …

Eerste Ere-lid van Hallo Losser

Vanwege zijn betrokkenheid vanaf het eerste uur bij Hallo Losser en zijn bereidheid om voor Hallo Losser alles te doen en te regelen wat met het weer te maken heeft, had het bestuur van Hallo Losser besloten hem te benoemen tot Ere-lid.

Johan was blij verrast door alle aandacht

In alle geheim waren er al voorbereidingen getroffen om het een en ander een feestelijk tintje te geven, maar vanwege corona moest er toch veel digitaal geregeld worden. Niettemin konden we op vrijdag 7 mei Johan en zijn vrouw Elfriede in hun huis aan de Houtstraat verrassen. Hallo Losser voorzitter Martin Meijer mocht Johan tot erelid benoemen en hem daarbij de unieke Hallo Losser speld doen toekomen . Echtgenote Elfriede mocht hem het insigne  namens Hallo Losser opspelden en zelf een prachtig boeket in ontvangst nemen.

Toepasselijk weerstation met inscriptie was een symbolisch geschenk

Martin Meijer overhandigde hierna Johan een weerstation met toepasselijke inscripties als dank voor alle werkzaamheden voor Hallo Losser.

Waardering ook van burgemeester Cia Kroon

Burgemeester Cia Kroon had speciaal voor Johan een heel speciale videoboodschap ingesproken en toen ook dochter Mariette nog een muzikale  boodschap had, werd het Johan en Elfriede allemaal een beetje te veel.

Alom waardering voor een 86-jarige

Een bijzondere man, deze Johan Effing. Nog steeds in de weer met het weer.  De video opname van zijn dochter Mariette zegt genoeg over de bedrevenheid van deze markante Lossernaar .Laten we hopen dat de zon nog lang mag schijnen voor Johan en Elfriede en wij nog lang mogen genieten van zijn dagelijkse weerpraatje.

Het dagelijkse weerbericht is te volgen op www.weerstationlosser.nl

Zie hieronder de videoboodschappen van burgemeester Cia Kroon en dochter Mariette met een zeer toepasselijke “weerlied”

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud