Webinar 3D printen voor volwassenen

Webinar 3D printen voor volwassenen

Lablearning@Home webinars waarbij volwassenen tijdens een online workshop kennis maakt met de ontwerpprogramma’s voor bijvoorbeeld lasercutten of 3D printen, zijn populair gebleken

3 webinars

De eerste webinar ‘Lasercut je eigen Art Deco lamp’ eind oktober, in het kader van de MaakMeeMaand is erg enthousiast ontvangen. Om ervoor te zorgen dat bij de webinar over 3D printen de moeilijkheidsgraad opgebouwd kon worden, zodat deelnemers hun technische vaardigheden steeds verder kunnen ontwikkelen en verbreden, heeft ontwikkelinstelling Tetem besloten om deze op te delen in drie webinars met elke hun eigen ontwerpprogramma. En met succes!

Serie webinars ‘Design your own 3D object’

Bij de eerste webinar 3D printen met het Autodesk programma Tinkercad op 17 november jl. konden deelnemers, uit alle 25 Overijsselse gemeenten, kosteloos vanuit huis de online workshop ‘Design your own 3D object’ volgen. Met een online klas vol enthousiaste deelnemers een zeer geslaagde maakactiviteit. Het vervolg van de serie webinars, die ook afzonderlijk van elkaar te volgen zijn, vindt plaats op dinsdag 15 december, waarbij met open source programma Blender een 3D ontwerp gemaakt gaat worden. In het nieuwe jaar wordt de serie afgesloten op dinsdag 19 januari met het softwareprogramma FreeCAD.

3D print wordt thuisgestuurd

Iedereen die geïnteresseerd is in de leren werken met ontwerpprogramma’s voor 3D printen kan zich aanmelden. Voor elke webinar kunnen zij het benodigde softwareprogramma, de techniekkaart en een tutorial downloaden en bekijken. Na afloop van de webinar kan het ontwerp digitaal verstuurd worden aan Tetem die het 3D object met de 3D printer print en vervolgens per post toestuurt. Na afloop van elke webinar (19:00 – 20:00 uur) is de online helpdesk beschikbaar om vragen te beantwoorden en verdere ondersteuning te geven in het leren omgaan met de software (20:00 -21:30 uur).

Aanmelden kan tot 24 uur voor aanvang van de webinar door een mail te sturen (met naam en het aantal deelnemers) aan . Meer informatie over elke webinar: tetem.nl/maakmeemaand (volwassenen aanbod).

De komende periode zullen er diverse nieuwe webinars ontwikkeld worden om komend jaar te kunnen garanderen dat volwassenen kennis kunnen blijven maken met nieuwe technologieën en innovatieve maakprocessen.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud