Update: Coronavirus in Losser

Update: Coronavirus in Losser

Er zijn veel reacties binnengekomen op het bericht over “Geen Corona besmettingen in Losser”.

Gisteren werd het artikel Geen Corona besmettingen in Losser op Hallo Losser gepubliceerd. In het artikel werd verwezen naar gegevens van GGD Twente en van het RIVM. Daaruit blijkt dat er geen gemelde besmettingen in Losser zijn. Oke, het woord “gemelde” ontbrak, point taken, maar wij blijven ons baseren op informatie van de Rijksoverheid en het RIVM.

Lossernaar genezen van Corona

Naar aanleiding van het artikel kregen we contact met een man uit Losser die zo’n twee weken geleden besmet raakte me het Corona virus. Hij was waarschijnlijk die Lossernaar die de GGD Twente gemeld heeft. Uit een openhartig gesprek met de man uit Losser bleek dat hij zich na een wintersport vakantie in Oostenrijk niet goed voelde. Tijdens zijn vakantie kreeg hij al behoorlijk last van zijn stem en bij terugkomst in Losser last van hoesten. Na bezoek van de huisarts kwam uiteindelijk de GGD om hem en zijn partner te testen. Ter plaatse werd duidelijk dat ze beide het Coronavirus hadden opgelopen.

De Lossernaar, die de leeftijd van 75 gepasseerd is, heeft alle instructies van de GGD opgevolgd en inmiddels gaat het goed met hem en met zijn partner. Als vandaag de koorts wegblijft zijn ze genezen van het virus en kunnen ze weer deelnemen aan het openbare leven, zij het met de beperkingen die voor iedereen gelden.

Terugkijkend zegt hij het een hele ervaring te vinden om het virus opgelopen te hebben. “Ik ben er verbaasd over hoe actief je zelf moet zijn om hulp te krijgen. Maar nu voel ik me weer goed.”

Wie wordt getest?

De GGD Twente meld vandaag op haar website dat het testbeleid is aangepast. “We testen niet meer iedereen die misschien het coronavirus heeft. Denk je dat je besmet bent? Dan moet je thuis blijven totdat je minstens 24 uur geen klachten meer hebt.” Premier Rutten antwoordde vandaag op vragen tijdens het Corona debat dat er niet genoeg testcapaciteit beschibaar is en dat selectief testen voorlopig de enige optie is.

Huisarts bellen?

Bel alleen met je huisarts als de klachten verergeren: als je koorts meer dan 38,0 graden Celsius wordt en je moeite hebt met ademhalen en je medische hulp nodig hebt. De komende tijd zullen veel Nederlanders het coronavirus krijgen” meldt de GGD Twente. “De meeste mensen hebben lichte klachten. Maar er zijn ook mensen die ernstig ziek kunnen worden. Dat zijn meestel mensen uit kwetsbare groepen:

  • ouderen boven de 70 jaar
  • mensen met een zwakke gezondheid

Dit zijn dezelfde mensen die ieder jaar een griepvaccinatie krijgen. Deze mensen testen we als het voor de behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze wel of geen coronavirus hebben. Het is belangrijk dat de crisisorganisatie goed loopt. Mensen met een vitale functie die verkoudheidsklachten hebben, testen we op het coronavirus.”

Hallo Losser

Hallo Losser heeft een Corona Informatiepagina geopend (klik hier) waarop dagelijks informatie te vinden is over organisaties en evenementen. Ook is informatie van de gemeente en de rijksoverheid te vinden. Hallo Losser is blij met de vele reacties, ook al zijn die soms minder genuanceerd.


Hieronder de Facebook post met reacties op het artikel “Geen Corona besmettingen in Losser”.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud