Twentse reis-app GOAN! van start

Twentse reis-app GOAN! van start

Op dinsdag 22 september gaat de gloednieuwe reis-app GOAN! in Losser en in de rest van Twente van start. Eerst met een try-out, waarbij de app door een selecte groep reizigers getest gaat worden.

GOAN! is een van de zeven nationale Mobility as a Service (MaaS)-apps.  Met deze app kan een reis van A naar B eenvoudig en duurzaam gepland, geboekt én betaald worden. Voor alle soorten vervoer. Van een deelfiets, Regiotaxi en AutoMaatje tot de bus en de trein.

MaaS Twente is een van de zeven nationale MaaS-pilots die het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met gemeenten en provincie heeft gelanceerd. GOAN! start dus op dinsdag 22 september met een try-out. Wethouder Anja Prins (gemeente Losser) is voorzitter van MaaS Twente. Ze is blij dat GOAN! nu écht van start kan. “Zeker in deze tijd willen we graag dat inwoners kunnen blijven deelnemen aan de samenleving”, aldus Prins. “Het vervoer kan daarin essentieel zijn.”

Duurzamer en goedkoper

Wethouder Prins coördineert de ontwikkeling van de app voor de acht Twentse deelnemende gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. Met GOAN! krijgen reizigers volgens haar straks echt reisadvies op maat. “Je reis van A naar B eenvoudig plannen, boeken en betalen, dat kan straks voor álle inwoners en bezoekers van Twente in één handige app, vertelt Prins. “Uiteindelijk willen we toe naar duurzamer en goedkoper vervoer voor reizigers, overheden en werkgevers.” 

Vanaf januari voor iedereen

Qarin is het bedrijf dat de app heeft bedacht en ontwikkeld. Bart Schmeink van Qarin: “We beginnen op 22 september klein, met een eerste groep proefgebruikers die met de app gaat reizen. Het is voor ons heel waardevol om te zien waar zij tegenaan lopen. Door de toekomstige gebruikers te betrekken bij de ontwikkeling van GOAN!, kunnen we de app goed testen en meteen aanpassingen doen. Zo kunnen we het gebruikersgemak alvast verbeteren voordat we in januari 2021 volledig starten. Dan kan echt iedereen GOAN! gebruiken!”

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud