Rijden voor geluk

Rijden voor geluk

Siem Bouma had de dag van zijn leven. Siem is gehandicapt en leeft de ene week op de Losser Hof en de andere week bij zijn ouders in Losser. Zijn passie gaat uit naar motoren. Zondagmiddag werd hij van zijn woning afgehaald door een groep motor- en trikerijders met maar liefst 28 glimmende en grommende stalen monsters.

Een gezond mens heeft 1000 wensen

Een ziek mens maar 1. De stichting “Rijden voor Geluk” zet zich in voor mensen die het wat minder getroffen in hun leven. Vaak doen ze dat voor goede doelen zoals de Hartstichting, KWF, en zo nog veel meer. Ook laten ze graag een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven?

Hun ziekte even vergeten

De Wens-Ambulance Oost-Nederland is een non-profit organisatie die ANBI ( Algemeen Nut Beogende Instelling) erkend is. Op jaarbasis zijn er ongekend veel laatste wensen van langdurige zieken en (pre)terminale patiënten mogelijk maakt door passend vervoer te bieden. Echter zijn kosten hiervan torenhoog en is de Stichting afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Onder begeleiding van deze vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en hun ziekte even vergeten. Op dit moment telt de stichting zo’n 80 vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Ook is het mogelijk iemand met een beperking op te geven om in een trike of zijspanmotor de toertocht mee te laten rijden hiervoor kunt u mailen t.a.v. Gerard Klumper.

Gerard Klumper

Gerard Klumper is medeorganisator van dit soort activiteiten. En omdat vanwege de corona vele ritten zijn uitgevallen en de dames en heren toch willen rijden bedacht hij deze rit voor Siem die hij kent. 

En een pret dat ie had

De rit ging via Losser, Beuningen, het Paviljoen in het Lutterzand en Denekamp naar het schuivenhuisje in het Almelo-Nordhornkanaal. Op de terugweg werd Dijk 59 bezocht voor koffie met gebak. Siem zat te dansen achterop de Trike met als bestuurster Bernadette Klumper. Maar er kon niets gebeuren want hij zat goed vastgesnoerd in de veiligheidsriemen. Op één van de foto’s staat Siem samen met zijn zus Femke afgebeeld.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud