Realisatie wijk Wonen aan het Dinkeldal in volgende fase 

Realisatie wijk Wonen aan het Dinkeldal in volgende fase 

Gemeente Losser verkoopt de grond aan de ontwikkelaar.

De realisatie van de nieuwe Losserse woonwijk ‘Wonen aan het Dinkeldal’ is weer een stap verder. Op dinsdag 3 maart hebben Gemeente Losser en Le Clercq Projectontwikkeling de overeenkomst voor de verkoop van de bouwgrond getekend. De heer Ronald Le Clercq tekende namens de koper, namens gemeente Losser zetten de wethouders Anja Prins en Harry Nijhuis hun handtekening.

Ook de heren Rob Wegdam en Peter Beernink waren aanwezig namens CPO Losser. Het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgever) was in 2007 initiatiefnemer voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk aan de Ravenhorsterweg.

Wethouder Anja Prins: “ik ben erg blij dat we deze volgende stap hebben gezet. Als er weer nieuwe woningen in Losser worden gebouwd, zorgt dat voor beweging op de Losserse huizenmarkt. Mensen zullen hun bestaande woning verlaten, zodat deze beschikbaar komt voor nieuwe 

bewoners.”
Wethouder Harry Nijhuis: “het wordt een prachtige nieuwe woonwijk aan de rand van Losser, met uitzicht op het Dinkeldal. Het past binnen onze visie om zachte, groene randen te creëren tussen het dorp Losser en het fraaie buitengebied. Zowel de bewoners als wandelaars, fietsers en recreanten zullen hiervan genieten.

Een woning in de nieuwe woonwijk?

Rob Wegdam (CPO): “er staan nu 28 gegadigden op de lijst van het CPO. Daarvan is 90% afkomstig uit Losser. Er zijn in totaal 30 kavels beschikbaar. Mochten er nog geïnteresseerden zijn in een bouwkavel, dan kunnen ze contact opnemen met de secretaris van het CPO, de heer Bert Wesselink, via email:

Ronald Le Clercq (Le Clercq Projectontwikkeling): “het wordt een heel bijzondere woonwijk op een prachtige locatie. Met veel diversiteit en keuzemogelijkheden. Samen met het CPO en de aannemer werken we de plannen in de komende weken in detail uit. Met het CPO wordt ook het moment afgesproken dat we met de plannen naar buiten treden.”

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud