Prins Bob de eerste

Prins Bob de eerste

Bob Volmer is dit jaar de Prins van Losser. Samen met adjudanten Denniël Reuvers en Nick Behrens. Hofchauffeuse is Daniek Reimer

Klik op Prinsenlied 2020 om vast in de stemming te komen

Het trio en de  Hofchauffeuse stellen zich graag aan heel Losser voor:

Prins Bob:

Beste Carnavalisten, Lossernaren, verenigingsmensen, lezers, kortom iedereen,

Nu ik dit zit te schrijven, zitten we midden in onze vakantie in Kroatië. De zon hoog aan de hemel, een heerlijk koud biertje op tafel en een grote lach op mijn gezicht als ik er aan denk wat de komende maanden allemaal de revue gaat passeren. Het vooruitzicht van een drukke maar gezellige periode van voorbereiding. Maar waarmee? Nou, omdat ik een aanzoek van onze voorzitter en de aanzoek commissie heb gekregen. Een aanzoek waar ik geen nee tegen kon zeggen en waar ik nu al helemaal van straal. En waarvoor nu al mijn welgemeende dank. 

Het voelt voor mij als een bekroning voor de tijd en werkzaamheden die ik de afgelopen jaren heb gestopt in het bijzonder in onze prachtige vereniging De Gaffel Aoskes en het Carnaval in de gemeente Losser in het algemeen.

Je kunt namelijk stellen dat carnaval als rode draad door ons leven loopt. Als zoon van de oud-voorzitter van Carnavalsvereniging de Oelewappers uit Oldenzaal is het carnaval me met de paplepel ingegoten.

Zelf ben ik actief begonnen met het carnaval toen ik in Losser kwam en lid werd van de Gaffel Aoskes. Allereerst in de Activiteiten Commissie, daarna door naar de Begeleidingscommissie, vervolgens werd ik lid van het Hoofdbestuur en ben daarin aansluitend voorzitter geworden. Prachtige jaren, met heel veel werk maar ook erg veel plezier. Fijne mensen om me heen die altijd voor elkaar klaar stonden. Fantastisch dat ik in 2012 als Adjudant van de Bosduvelkes het Carnaval, aan de zijde van mijn zwager Graaf Louis I, mee mocht maken, groots toen 1 van mijn beste vrienden me in 2013 vroeg om naast hem te staan als Adjudant Bob naast Prins Denniël I. En nog trotser dat ik nu zelf in Losser het carnaval als Prins Bob I voor mag gaan.

Maar laat ik me voor degene die mij niet kent eerst eens goed voorstellen. Mijn naam is Bob Volmer, 45 jaar jong, samenwonend met mijn lieve vriendin Edith Engelbertink. Samen zijn we trotse ouders van het dametje en het kereltje dat we ter wereld hebben gebracht. Hidde is inmiddels 9 jaar en Jolijn is 6 jaar. Beide zitten ze op de Martinusschool.

In het dagelijkse leven ben ik eindverantwoordelijk bij Autoschade en Autohopper (Autoverhuur)  Albert Kip in Oldenzaal. Hier heb ik inmiddels bijna mijn 25 jarig dienstverband bereikt. Naast het herstellen van autoschades , herstellen we ook zwaar materieel ( trucks, landbouwmachines, etc. ) en spuiten we ook meubels en keukens in alle gewenste kleuren. Vanzelfsprekend doen we dit ook voor particulieren. Vanaf 1999 ben ik woonachtig in Losser. In onze vrije tijd genieten we vooral van vele reizen waarbij onze camper ons door heel Europa brengt.

En terwijl u dit leest staan we inmiddels volop in een geweldig seizoen. De eerste feesten zijn geweest, de meeste hoogheden in de gemeente Losser zijn bekend en de hooghedenliederen worden overal al luidkeels meegezongen. En vele hoogtepunten zullen we ook nog gaan beleven, zowel in de Losser, de Lutte, Overdinkel, Glane als Beuningen. Ook verschillende andere plaatsen in Twente en daarbuiten gaan we kleur proberen te geven. Wij hebben er zin aan!

Het allermooiste van de Carnaval vind ik dat er zoveel vrijwilligers meewerken aan dit volksvermaak van hoge klasse. Ontelbare uren en ontelbaar veel energie wordt er in het verenigingsleven gestoken. Het cement van onze Carnavaleske Losserse samenleving met als hoogtepunt de fantastische Carnavalsoptocht die zaterdag 22 Februari door ons dorp gaat trekken. Deze waanzinnige praalwagen-stoet van hoge kwaliteit, die met bloed, zweet en tranen door onze wagenbouwers wordt gemaakt, zal ook voor mij een hoogtepunt van de Carnavalsperiode zijn. Ik, Edith, Hidde en Jolijn en natuurlijk de hele hofhouding verheugt zich op een prachtige periode.

Ik, Prins Bob de eerste , Adjudanten Denniël en Nick, hofchauffeuse Daniek en ons hele gevolg wensen jullie een prachtig Carnavalsseizoen toe. Geniet , vier het feest, breng de gezelligheid in ons dorp en laten we er vooral samen een kleurrijk carnavalsfeest van maken.

Wij gaan dat doen met ons motto: IN KLEUR, ’T CARNAVAL DEUR

Met Carnavalistische groet en een driewerf alaaf,

Prins Bob de eerste, Edith, Hidde en Jolijn

Adjudant Denniël

Mijn naam is Denniël Reuvers, 43 jaar lentes jong, geboren in Overdinkel en tegenwoordig weer woonachtig in het mooie Overdinkel, na een periode van vijftien jaar in Losser. Hier woon ik samen met mijn lieve vriendin Nancy en onze 2 kindjes, Nora van 4 jaar en Fin van 3 jaar.

Als eigenaar van Auto Reuvers aan de Enschedesestraat werk ik al heel wat jaren samen met een vakkundig team. Wij zorgen er altijd voor dat er een ruim assortiment aan occasions staat en mocht de occasions van uw keuze er niet bij staan dan zoeken wij graag de passende occasion voor u op. We doen dat binnen Nederland, maar ook in het buitenland zoeken we graag voor u, om vervolgens de auto ook te importeren. Daarnaast hebben wij een goed uitgeruste werkplaats met moderne apparatuur. Wij zijn een Bovag universeel autobedrijf aangesloten bij de Bosch Car Service. Met andere woorden ook voor het onderhoud van uw auto bent u bij ons op het juiste adres ‘’uw auto is onze zorg’’.

Ik loop al vele jaren mee in de carnaval. Vroeger op de lagere school was ik adjudant van de school en ook als adjudant van de jeugdgraaf van de Veldmuuskes heb ik ervaring op gedaan. En in 2013 heb ik de grote eer gehad om de 54e Prins van Losser te mogen zijn!

Dit was een geweldige periode samen met adjudanten Bob en Ronny en hofchauffeuse Karin, en ik ben dan ook supertrots om nu de adjudant van Prins Bob 1 te mogen zijn. We hebben destijds de afspraak al gemaakt dat ik naast Bob zou komen te staan als hij zelf ooit de eer zou krijgen om aangezocht te worden als Prins van Losser. Ik hoefde dan ook geen moment te twijfelen toen de voorzitter me belde. In de afgelopen 7 jaren heb ik binnen de Gaffel Aoskes dan ook in het Prinsencollege prachtige Carnavalsjaren mogen vieren en ervaren. En dat doen we met ons hele gezin na de geboorte van Nora en Fin.

Het was geweldig om samen met Bob, Nick, Daniek en onze lieve partners de geweldige en gezellige voorbereidingsperiode mee te maken. In onze vriendengroep wordt altijd veel over de eventuele Prins van Losser gesproken, het afgelopen jaar hebben wij heel wat namen op moeten gooien om zelf buiten schot te blijven en dat was niet altijd even makkelijk. Bij de opkomst van Prins Bob 1 was het mooi om de verrassende gezichten te zien.

Wij, Denniël, Nancy, Nora en Fin, hebben er dan ook erg veel zin in om er een fantastisch, knallend maar vooral een gezellige Carnavalstijd te maken! En we hopen jullie tegen te komen op 1 van de gezellige feesten en natuurlijk de prachtige optocht.

Alaaf en groetjes,

Denniël, Nancy, Nora en Fin
 

Adjudant Nick

Mijn naam in Nick Behrens. Ik ben 31 jaar en een geboren en getogen Overdinkelnaar. Ik woon samen met mijn vriendin Marleen Haulo in de gezelligste straat van Losser; de Molenstraat, meervoudig winnaar van de straatprijs voor de meest carnavalesk versierde straat tijdens de Losserse Optocht.

In mijn dagelijkse leven run ik een service bedrijf, FES, Food Equipment Service. Wij zijn gespecialiseerd in service, onderhoud en montage van horeca keukens en aanverwante apparatuur. Hierbij voeren we door heel Nederland onze werkzaamheden uit met af en toe een sprongetje over de grens.

Mijn grootse hobby is toch wel het Carnaval, dat voor mij is begonnen als jeugd adjudant bij de Veldmuuskes in Overdinkel. Mijn carnavaleske loop baan kreeg een vervolg toen ik 18 jaar werd en lid mocht worden van het Jongeren Karnaval Losser, de JKL. In 2014 heb ik de eer gehad om samen met Nick Haitjema adjudant te mogen zijn van Jongerenprins Marlon I. Met disse 3 ging ’t d’r bie! Bij de JKL heb ik ook jaren zitting gehad in het bestuur, waaronder een aantal jaar in de rol van voorzitter. 

Inmiddels ben ik al 13 jaar lid bij de Gaffel Aöskes en zit ik sinds 3 jaar met veel plezier in het Hoofdbestuur waar ik vice voorzitter mag zijn en zitting heb in de aanzoekcommissie van de prins van Losser. Daarnaast ben ik een enorme fan van de Formule 1 en in de winter ben ik altijd wel een keer in Oostenrijk op de ski’s te vinden.

Het was een grote verrassing en vooral een grote eer toen ik gevraagd werd om adjudant te worden dit jaar! Het carnaval heeft mij geleerd dat juist het onverwachte vaak de leukste combinatie is. Ik heb er veel zin in om dit jaar met Prins Bob, Adjudant Denniël en hofchauffeuse Daniek en de hele Losserse bevolking het carnaval volop te vieren. Ik wil iedereen dan ook een prachtig carnaval toewensen, hoop dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en dat we het overal waar we komen volop in kleur kunnen zetten! Alaaf en Helau!!

Met feestelijke groet,

Adjudant Nick en Marleen

Hofchauffeuse Daniek

Hoi Carnavalisten, 

Ik ben Daniek Reimer, vanaf september 25 jaar en woon samen met mijn vriend Tom van der Pluijm. Vanaf mijn geboorte woon ik al bijna 20 jaar in Losser en na een aantal jaren in De Lutte gewoond te hebben ben ik nu weer terug in Losser.

In het dagelijkse leven werk ik als secretaresse bij Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie in Almelo. Ook zullen velen me vanuit het verleden nog herkennen als medewerkster van Snackbar de Tuffel aan de Brinkstraat.

Carnaval zit bij mij al heel lang in het bloed! De laatste jaren ben ik in en voor de carnavalstijd druk in de aanzoekcommissie van de Miss van de Tuffelkeerlkes. Het is een hele voorbereiding die daar bij komt kijken en natuurlijk hebben we dan veel plezier samen. In het carnavalsseizoen 2013-2014 had ik zelf de eer om Miss te zijn en sindsdien ben ik elk jaar weer betrokken bij de uitverkiezing en begeleiding. 

Ik heb zelf jarenlang deel uit gemaakt van de Martini Wichter, de dansgroep vanuit de Martini Kerlkes die in heel Losser en ver daarbuiten bekendheid geniet. Sinds dit jaar heb ik ook de eer om samen met Kyra de Bot de mini Martini Wichter te trainen, erg leuk hoe die meiden het doen. 

Daarnaast organiseer ik samen met mijn vriendinnengroep “de Jopies” al een aantal jaren op Rosenmontag de succesvolle Münster Abschlussparty bij Grand Cafe Smit (kom allemaal de gezelligheid een keertje meemaken !!). 

Dit jaar bekleed ik een erg belangrijke functie, namelijk die als Hofchauffeuse van de Prins van Losser, Bob I. Waar ik jarenlang geroepen heb dat deze functie niets voor mij zou zijn was ik toch snel overstag nadat ik het aanzoek kreeg van de voorzitter, Wim Meijerink. Nog enthousiaster werd ik toen ik de namen hoorde van Prins Bob I en de adjudanten Denniël en Nick, fantastisch om hen rond te mogen rijden door heel Twente tot aan Munster toe.

Het lijkt me fantastisch en ik ben erg enthousiast om het Carnaval nu ook eens van een andere kant mee te maken (zonder een alcoholische versnapering). 

Ik wens iedereen een heel goed en gezellig carnavalsjaar toe en sluit af met alaaf!

Groetjes Hofchauffeuse Daniek en Tom

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud