Oudejaarsloop DinkelSurvivalRunners

Oudejaarsloop DinkelSurvivalRunners

28 december 2019 bestonden de DinkelSurvivalRunners (DSR) 1 jaar. Een jaar waarin veel gebeurd en bereikt is – organisatorisch en op de accommodatie. Dit heuglijke moment konden ze natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en ter ere van deze eerste verjaardag was besloten om een laagdrempelige ‘DSR oudejaarsloop’ te organiseren.

Met een zonnestraaltje en een thermometer op -2 was het fris maar gelukkig droog, wat waarschijnlijk ook leidde tot een onverwacht grote groep van 35 deelnemers.

De warming up bestond uit een paar rondjes op de accommodatie waarna, op instructie van Erwin van Ritbergen, achtereenvolgens eerst balken, betonklinkers en tractorbanden als ballast meegenomen werden.

Vervolgens werd de groep opgesplitst in een snelle groep van ongeveer 10 ervaren survivalrunners (leden van DSR en van naburige survivalrunverenigingen) die onder leiding van Rene “Fiji” Wolkorte een ronde van 10 km zouden gaan lopen. 

De andere groep, in totaal ca. 25 man, zou onder leiding van Erwin een ronde van 7 km lopen, daarin veel beginselen van de survivalrun sport in acht nemend omdat er een behoorlijk aantal geïnteresseerden (veelal vrienden, buurtgenoten of bekenden van clubleden) mee waren gekomen om eens kennis te maken met onze sport. Erwin sloot de loop in stijl af door de Dinkel niet links te laten liggen maar de groep er dwars doorheen te sturen. Dit leverde gigantisch mooie plaatjes op, en voor de deelnemers een nat en koud pak, maar bovenal een voldaan gevoel!

 Na terugkomst wachtte warme glühwein en chocolademelk. Kortom, een mooie run op een mooie zaterdag. Volgend jaar zeker weer!

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud