Kerkbalans 2020: Geef voor je kerk

Kerkbalans 2020: Geef voor je kerk

In de oude Martinustoren, waar ongeveer 200 jaar geleden katholieken en protestanten van Losser elkaar letterlijk de kerk ‘uitvochten’, zal het er  zaterdag 18 januari a.s. heel wat vredelievender aan toe gaan. Met het luiden van de drie klokken van de oude toren wordt namelijk door protestanten en katholieken om 13.00 uur gezamenlijk het startsein gegeven voor de jaarlijkse actie Kerkbalans. Tegelijkertijd beieren ook de klokken van de H. Maria Geboortekerk, van de Protestantse kerk en van de kapel van Oldenhove.

 Trompetspelers

Kinderen uit beide kerken zullen helpen met het luiden in de Martinustoren, waarna klokkenluiders en andere belangstellenden zich verplaatsen naar de protestantse kerk. Daar worden ze buiten welkom geheten door trompetspelers van Excelsior en zal wethouder Harry Nijhuis (binnen) een korte toespraak houden en organist Harold Vriesema een muzikale bijdrage leveren.

Na de bijeenkomst in de kerk is er in het Aleida Leurinkhuis nog alle gelegenheid om elkaar onder het genot van koffie en thee te ontmoeten en kunnen de vrijwilligers hun materiaal (de kerkbalans enveloppen) meenemen.

Met hun bijdrage aan de actie Kerkbalans maken de leden van vijf grote Nederlandse kerkgenootschappen hun betrokkenheid bij het kerkelijk leven duidelijk. Landelijk gaven de leden van de Protestantse kerk in Nederland de afgelopen jaren zo’n 175 miljoen euro. Bij de Katholieken is dat wat minder: ruim 50 miljoen. In Losser heeft de Geloofsgemeenschap Katholiek Losser voor 2020 een bedrag van 110 duizend euro begroot en de Protestantse Gemeente Losser hoopt ruim 42 duizend euro in te zamelen.

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud