Hogeboekelweg : Burgerforum stuurt brief naar B&W

Hogeboekelweg : Burgerforum stuurt brief naar B&W

Burgerforum heeft 4 augustus een brief naar het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) gestuurd over de start werkzaamheden Hogeboekelweg op 17 augustus.

Verkeersbesluit 30 km/u

De Hogeboekelweg wordt een fietsstraat met een maximumsnelheid van 30 km/u. Hiervoor is door B&W een verkeersbesluit genomen. Belanghebbenden kunnen van 30 juni  t/m 16 augustus bezwaar maken tegen dit besluit. Op 17 augustus begint de aannemer met de werkzaamheden. Bij de asfalteringswerkzaamheden wordt de inrichting van de Hogeboekelweg al aangepast naar de toekomstige fietsstraat.

Burgerforum stelt dat de zienswijzen/bezwaren die kunnen worden ingediend tot de 16e augustus moeten nog behandeld en afgewikkeld worden na deze datum. Deze zouden kunnen leiden tot wijziging van de inrichting van de weg, bijvoorbeeld naar een breedte van 4.10 m (De Baan verkeersadvies beste veilige implementatie).  Burgerforum vraagt zich af of hier rekening mee is gehouden. Burgerforum weet dat een aantal zienswijzen/bezwaren is ingediend. Het lijkt Burgerforum wel zo correct om deze zienswijzen / bezwaren eerst af te handelen voordat gestart wordt met de werkzaamheden. Burgerforum vraagt zich af waarom hiervoor niet gekozen is. Burgerforum stelt dat bezwaarmakers zich al niet gehoord voelden en dit versterkt alleen nog maar het gevoel dat de gemeente hun geluiden niet serieus neemt en er niets mee wil doen.

Kruispunt Lonneker

Tot slot vraagt Burgerforum zich af of de werkzaamheden aan het kruispunt op de aansluiting N733 (Oldenzaalsestraat – Lossersestraat en de Noord Esmarkerrondweg) zover zijn dat verkeer over deze weg op 17 augustus weer mogelijk is. Als dat niet het geval is, vraagt Burgerforum of de werkzaamheden dan uitgesteld worden, zodat Enschede vanuit Losser nog goed bereikbaar blijft, ook voor hulpdiensten.

 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud