Hessel Beernink pechvogel en mogelijk winnaar

Hessel Beernink pechvogel en mogelijk winnaar

In februari van dit jaar kon u op Hallo Losser lezen over Hessel Beernink uit de Lutte. Hallo Losser schreef over de handicap van Hessel, neurofibromatose type 1 (afgekort NF1).

Het is een zeldzame aandoening. Als je NF1 hebt, dan ben je ermee geboren. (Bron NSGK) https://www.werkhoezithet.nl/kennisbank/organisatie/nederlandse-stichtin…  Hessel heeft elke dag pijn. Dit wordt veroorzaakt door tumoren die de zenuwen aantasten. Bovendien heeft hij de klassieke vorm van autisme en een leerstoornis NLD (neurologic learning disorder). Tot overmaat van ramp kwam Hessel onlangs in het ziekenhuis terecht waar een goedaardig tumor is weggenomen uit zijn hoofd. Deze tumor was wel de oorzaak van een epileptische aanval en Hessel was helemaal van de wereld (pechvogel). Gelukkig is de operatie geslaagd en zit de altijd optimistische Hessel weer grappen te maken. 

Kinderambassadeur 

Ook schreef Hallo Losser dat Hessel in de race was om kinderambassadeur van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) te worden. Hessel zit op “De Windroos” in Oldenzaal. Hessel wil graag kinderambassadeur worden voor Twente. Samen met nog 7 andere kinderen is Hessel in de race (mogelijk winnaar). Zaterdag 28 november valt de beslissing er worden dan drie ambassadeurs gekozen. Hessel vindt dat hij een goede ambassadeur is. Hij is vriendelijk, optimistisch, goed algemeen ontwikkeld en hij is knap. Kortom zegt hij alles te hebben voor deze boeiende en belangrijke taak. Hij wil tevens laten zien dat een kind met een handicap deze taak goed aan kan.  

Hessel en zijn moeder Renee vertellen 

Hessel vertelt over onder andere zijn hulphond en zijn ambitie voor het ambassadeursschap. Moeder Renee legt onder andere uit hoe Hessel aan zijn hond gekomen en is en wat het allemaal inhoudt zo’n dier op te voeden en te bekostigen. De redactie van Hallo Losser is er van overtuigd dat Hessel een goede ambassadeur zou zijn en wenst hem alle succes. Hennie Nijhof heeft de onderstaande filmbeelden gemaakt en gemonteerd. 

Kijk hieronder naar de video op RTV-Losser:

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud