Help een mantelzorger een handje

Help een mantelzorger een handje

Sporten, wandelen of winkelen, voor mensen die gezond zijn is dat heel gewoon. Voor mensen met een handicap of chronische ziekte is dat soms een groot probleem. Vaak hebben zij hulp nodig van mantelzorgers of vrijwilligers. Het zorgen voor een hulpbehoevende partner, kind of vriend kan veel van mantelzorgers vergen. Soms wordt dit gewoon teveel. Vooral in deze Corona tijd is dat goed te merken.

Stichting Fundament kan helpen

Stichting Fundament biedt hulp in die situaties waarin mensen met een handicap of chronische ziekte extra steun kunnen gebruiken. Het doel is om deze mensen meer mogelijkheden te bieden om aan de samenleving deel te nemen en om mantelzorgers de gelegenheid te geven wat tijd aan zichzelf te besteden. Zonder vrijwilligers kan dit niet gerealiseerd worden. Vrijwilligers die hulp verlenen waarbij het draait om persoonlijk contact. Onbetaald. Maar wat is er mooier dan een medemens een plezier te doen.

Vrijwilligers gezocht

Op dit moment heeft de Stichting Fundament meerdere openstaande hulpvragen, vooral ook veel vragen van mensen die graag een wandeling willen maken en dat niet alleen kunnen. Wandelt u graag en wilt u dit ook wel eens samen met iemand anders doen, dan maakt de Stichting Fundament graag kennis met u!

De mantelzorgconsulent van Stichting Fundament bemiddelt tussen hulpvragers en vrijwilligers. De hulp waarvoor wordt bemiddelt is verschillend. Van oppashulp bij gehandicapte kinderen tot hulp bij winkelen of door gewoon gezelschap te bieden bij hulpbehoevende ouderen, chronisch zieken, mensen met dementie of een handicap. Het is geen voorwaarde dat een vrijwilliger ervaring moet hebben in de zorgverlening.

Als u vrijwilliger wilt worden, is het vooral belangrijk dat u in uw vrije tijd graag iets voor een ander wilt betekenen, betrokken en enthousiast bent! Vrijwilligers van Stichting Fundament kunnen rekenen op professionele ondersteuning en krijgen verschillende trainingen aangeboden.

 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud