Happy Eating

 Happy Eating

Gezonder eten

Tegenwoordig worden we overladen met berichten over gezond eten. Bijvoorbeeld over pure chocolade of quinoa als nieuwe superfoods. Vaak weten we wel wat gezond is en vinden we het ook belangrijk, maar waarom lukt het dan toch niet om er naar te leven?

Janet van den Boer, onderzoeker Voeding en e-health aan de Universiteit Twente, laat je op woensdag 12 februari in Erve Boerrigter ervaren dat de grootste uitdaging niet ligt in wat je moet eten, maar hoe je door Happy Eating en interactieve technologie ervoor kunt zorgen dat je gezonder gaat eten. In plaats van zich te richten op wat je allemaal niet mag, richt Janet zich op de leuke en sociale aspecten van eten.

Aan de UT werkt ze aan haar droom ‘Happy Eating’: de eetbeleving leuker en mooier maken, zodat mensen zo goed mogelijk kunnen genieten van gezonde voeding. In haar talk vertelt Janet meer over de verschillende functies van eten, welke factoren invloed hebben op ons eetgedrag, hoe we ervoor zorgen dat mensen gezond-duurzaam gaan eten en welke (interactieve) technologie hiervoor interessante mogelijkheden biedt. Valentijn is een perfect moment voor Happy Eating: het leuker en mooier maken van de eetbeleving.

Na de talk ga je zelf aan de slag met liefdevolle en sociale aspecten van eten door een liefdesgerechtje te maken met drie verschillende foodprinters! Je schrijft een persoonlijke boodschap in 3D chocolade, illustreert dit met een chocolade geprinte tekening en presenteert dit op een geprinte bodem van biscuit. Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente op 6 en 7 juni 2020.

Het thema van het festival is dit jaar Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In een reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht. Bronvermelding: de foto van de interactieve eettafel genaamd ‘Happy Loads Happy LEDs’ is gemaakt door Juliet Haarman en Roelof de Vries.

Data en plaats

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud