Gerhard Huisintveld (89) overleden

Gerhard Huisintveld (89) overleden

Gerhard Huisintveld, een enorme steunpilaar voor het Losserse carnaval is overleden. Vanwege het feit dat Gerhard ontzettend veel voor het carnaval heeft gedaan en heeft betekend heeft het Overkoepelend Carnavalsorgaan van de gemeente Losser, de Gaffel Aoskes een in memoriam doen uitgaan. 

In memoriam

Een Losserse Carnavalsgrootheid is van ons heengegaan! Bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van:

Gerhard Huisintveld

In 1967 Prins van Losser

sinds 1995 drager van de Orde van Verdienste

Gerhard was sinds 1962 een actief, gedreven en zeer carnavalesk lid van onze vereniging. Als lid van de Technische Commissie heeft hij heel wat Prinsen uit de beginperiode op- en afgevoerd. Wanneer hij hierover vertelde begonnen zijn ogen te glinsteren en was het een genot om naar hem te luisteren!

In 1968 was hij medeoprichter van het Prinsencollege, een college voor de oud Prinsen van Losser. Gerhard heeft voor vele Prinsen en andere Hoogheden de onderscheiding ontworpen, alsmede buttons, stickers en andere benodigdheden. Jarenlang was hij verantwoordelijk voor de creatieve invulling van het aanbieden van ons carnavalsmagazine aan de burgemeester van Losser, altijd gepaard gaande met zeer humorvolle en onnavolgbare toespraken.

Maar de grootste bekendheid verwierf Gerhard als tekenaar en ontwerper van honderden carnavalswagens. Niet alleen voor alle Losserse carnavalsverenigingen, maar ook voor wagenbouwers uit geheel Noordoost Twente en Münster. In zijn hoogtijdagen tekende hij er wel 25 per seizoen.

Gerhard bleef altijd betrokken bij het carnaval, adviseerde en hielp waar nodig en iedereen kon altijd een beroep op hem doen. Hij bleef genieten van de optochten en van een mooie carnavalswagen of goed verzorgde loopgroep. Naderhand kon hij hier dan enthousiast en welgemeend over vertellen. Afgelopen februari stond Gerhard, met zijn bekende bolhoedje op, nog langs de kant van de Losserse optocht. Achteraf bezien, een prachtig afscheidsdefilé!

In onze kantine op het carnavalsloodsen complex had Gerhard zijn eigen kruk, in de hoek van de bar en met eigen reserveringsbordje! Het is moeilijk te beseffen dat zijn kruk nu leeg blijft.

Gerhard werd 89 jaar.

Met eerbied nemen we onze steek af en zeggen als laatste groet:

Oud Prins Gerhard I, bedankt voor alles, Alaaf!

Overkoepelend Carnavalsorgaan van de gemeente Losser; de Gaffel Aöskes
Hoofdbestuur
Algemeen bestuur en alle aangesloten verenigingen
Heren en dames Prinsencollege
en alle commissies.

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud