De BuurtpreventieApp met Kerst en Oud en Nieuw

De BuurtpreventieApp met Kerst en Oud en Nieuw

Ingestuurde brief door: Jan Prins

De Kerst- en Jaarwisselingperiode is en spannende periode voor de beheerders van de Buurtpreventieapp.
Je weet het als Beheerder: het is de periode waarin de meeste inbraken worden gepleegd. Dus je houdt je mobieltje in de gaten.
In jouw wijk blijft het dit jaar gelukkig rustig, anders dan vorig jaar, toen er diverse meldingen waren.
Maar dan ……
Er zijn hier en daar in de wijk feesten. Mooi! Vuurwerk (een beetje vroeg afgestoken) en vreugdevuren in oliedrums. Feestvreugde en drank.
Dan verschijnt er een “lollig” plaatje op je Buurtpreventieapp. En een reactie daarop. En weer een. Het loopt uit de hand. Er verlaten mensen de groep. Die willen niet gestoord worden met dit soort onzin. Het moet een serieuze App zijn. Alleen als er verdachte dingen zijn, willen zij er een bericht van zien. En weten, dat de melder ook de politie heeft gewaarschuwd. Dan zal hij/zij ook een oogje in het zeil houden en af en toe naar buiten kijken.
Maar op dit soort onzin zit de deelnemer niet te wachten. Dat doen ze maar op Next Door of Mijn Buur, of zo.
Dus stuurt je als Beheerder van de Buurtpreventieapp aan de ‘overtreder’ een persoonlijke Appberichtje (soms twee), om de onzin-melding te verwijderen. Meestal gebeurt dat, maar deze keer krijg je een grote mond en de aangesprokene is niet van plan zich aan de regels te houden. Je krijgt een middelvinger toe.
Zo hoort dat niet en je verwijdert volgens de regels de deelnemer.
Het is bij een andere gelegenheid ook al eens voorgekomen, dat de deelnemer niet begrijpt, dat je deze taak serieus neemt en voor de gemeenschap doet. En dan krijg je ook een grote mond.
Je vraagt je af, waar je het voor doet.
En dan weet je het weer: voor de veiligheid van je buurt. Voor je omgeving.
De Buurtpreventieapp is er om verdachte situaties te melden. Daar vallen weggelopen honden of verdwenen poesjes niet onder. En foto’s van vuurwerk, vreugdevuren, selfies met champagneglazen en Nieuwjaarswensen vallen daar ook niet onder.
De Regie en Beheerders van de Buurtpreventieapp wenst iedereen een gelukkig en veilig 2020!

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Blog, Dorpsproat, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud