Buslijnen 61 en 64 blijven centrum Losser mijden t/m 16 augustus

Buslijnen 61 en 64 blijven centrum Losser mijden t/m 16 augustus

Op vrijdag 24 juli is het laatste stuk Gronausestraat met de nieuwe rotonde bij de Fakkel klaar voor gebruik. Hierdoor kan het verkeer weer ongehinderd door het centrum van Losser.

In augustus 2019 hebben wij gemeld dat vanaf 26 augustus de buslijnen 61 (Overdinkel – Enschede) en 64 (Overdinkel – Almelo) vanwege het Centrumplan via de Broekhoekweg niet meer door het centrum van Losser zouden rijden t/m 17 juli.

Wat blijkt nu : Bij de tijdelijk vervallen haltes is de tekst aangepast en is de datum gewijzigd van 17 juli naar 16 augustus.

Navraag bij de gemeente Losser levert de volgende verklaring op:

De afspraken met de busmaatschappij zijn vanaf de start van het centrumplan in 2019 als volgt gemaakt: vanaf 17 augustus 2020 kan er weer gereden worden weer via de Gronausestraat. De bus rijdt dan voor het begin van het nieuwe schooljaar weer over zijn normale route. Bovenstaande afspraken met de busmaatschappij zijn in een vroeg stadium gemaakt waarbij we altijd uitgegaan zijn van medio augustus de bus terug op de oude route. Deze datum is vanuit het bouwteam met de vervoerder afgestemd. De vervoerder informeert vervolgens de reizigers. 

De rijbaan is eind deze week klaar. Daarmee is de gemeente dus ruim op tijd. Direct na de vakantie worden de voetpaden ook aangepast. In de tussentijd bouwen we haltes af, zodat reizigers hier straks ook weer veilig gebruik van kunnen maken.

Auteur: Theo Kip
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud