Aantal corona besmettingen Losser hoogste van Twente

Aantal corona besmettingen Losser hoogste van Twente

Losser heeft sinds gisteren het hoogste aantal coronabesmettingen van Twente: 66 per 100.000 inwoners.

Dit is af te leiden uit het corona dashboard van de Rijksoverheid (link). Ook andere gemeenten zijn donkerblauw gekleurd (meer dan 30 per 100.000) waaronder Oldenzaal (34), Haaksbergen (57), Dinkelland (49) en Tubbergen (57). Maar Losser spant de kroon met 66 besmettingen per 100.000 inwoners in een oplopende lijn.

Bron: Dashboard coronavirus Rijksoverheid.

Woonzorgcentrum Maartens-Stede

Ook het in woonzorgcentrum Maartens-Stede in Losser is het aantal besmettingen toegenomen. Hier zijn sinds giseren 14 bewoners en 16 medewerkers positief getest. 

“Op donderdag 1 oktober jl. hebben we Maartens-Stede tijdelijk moeten sluiten naar aanleiding van positieve testen op corona onder cliënten en medewerkers” meldt de instelling. “Uit de testen die aansluitend zijn uitgevoerd, is gebleken dat er in totaal sprake is van 14 cliënten en 16 medewerkers die positief getest zijn op corona. De familie van de positief geteste cliënten is hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. Met de besmette cliënten gaat het naar omstandigheden goed. Alle medewerkers werken met persoonlijke beschermingsmiddelen”.

“In overleg met de GGD Twente is besloten om voor de hele locatie de algemeen geldende maatregel van 10 dagen quarantaine te hanteren. Dit betekent dat in principe vanaf maandag 12 oktober a.s. weer een vorm van bezoek mogelijk zal zijn. Hierover wordt komende week een besluit genomen. Familie is hier vandaag over geïnformeerd.”

bron: Zorggroep Sint Maarten.

Interview door burgemeester Cia Kroon

Op 2 oktober interviewde burgemeester Cia Kroon 3 Lossernaren over de nieuwe maatregelen die getroffen zijn nu corona weer in ernstige mate van zich laat horen. Ze  maakt zich ernstige zorgen over de toename van het aantal besmettingen in Twente en in de gemeente Losser.

In het interview geven Bob Volmer, Jan Riesewijk en Mascha Frielinck aan hoe zij over de nieuwe maatregelen denken en hoe ze er mee omgaan. Het interview is op Hallo Losser te zien (link).

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud