Judoka's Losser actief in Hoogeveen

Judoka's Losser actief in Hoogeveen

Afgelopen zaterdag deden onze judoka’s mee aan het 36e Kersttoernooi in Hoogeveen en het 1e kersttoernooi wit/gele band in Hoogeveen.

Aan het reguliere toernooi deden Sem ter Bekke, Nils Huisman, Sven Hobbelink en Jesse ter Bekke mee. Aan het wit/gele banders kersttoernooi deden Mischa Munsterman, Finn Timmers, Kick Beernink, Nick Kwekkeboom en Floris Zwolle mee, het mooie van dit toernooi was dat het in een aparte zaal werd gehouden en dat iedereen sowieso een aandenken aan het toernooi kreeg.

Sem wint zijn eerste partij met ippon. De tweede en derde en vierde partij wint hij met een houdgreep. Waardoor hij het goud meeneemt naar huis.

Kersttoernooi Hoogeveen

Mischa heeft twee wedstrijden verloren op wazari en drie gewonnen met ippon. De eerste wedstrijd nog niet helemaal wakker. De tweede bijna maar bood erg goed tegenstand tegen de uiteindelijke winnaar van zijn poule. Toen hij de derde wakker was won hij vrij eenvoudig met een heupworp en een goede houdgreep ippon. De vierde en vijfde een mooie ippon door houdgrepen. Eindelijk een prijs op een “groot toernooi” hard geknokt

Judoka's Losser actief in Hoogeveen

Floris heeft zijn eerste partij gewonnen met een houdgreep – ippon. De tweede partij werd met een mooie overname gewonnen met ippon. In de derde partij maakte Floris een rechtse tai otoshi hiervoor kreeg hij een waza-ari. Hij besliste de partij met linkse tai otoshi – ippon. In de kruisfinale verloor hij zijn vierde partij met een houdgreep. Zijn vijfde partij heeft hij na een sterk gevecht gewonnen met een tai otoshi – Ippon. Floris heeft zijn seizoen afgesloten met een mooie tweede plaats. De eerste wedstrijd wint Finn op een Ippon. De tweede wedstrijd wint Finn op een Ippon door houdgreep. De derde wedstrijd wint Finn op een Ippon. De vierde wedstrijd moet Finn wel even aan de bak, maar uiteindelijk wint hij op Ippon door houdgreep. De vijfde wedstrijd verliest Finn op scheidsrechterbeslissing. De zesde wedstrijd moeten Finn en Nick tegen elkaar. Het voelt een beetje onwennig en tegennatuurlijk dat ze tegen hun eigen teamgenoot moeten judoën. Uiteindelijk wint Finn op aanvallender judo. De zevende wedstrijd zijn de heren aan elkaar gewaagd, maar wint Finn op aanvallender judo.

Judoka's Losser actief in Hoogeveen

En zo behaalt Finn een mooie tweede plaats!! Nick kwam na twee gewonnen partijen onverwachts op een gedeeltelijke derde plaats. Voor Kick was dit het eerste grote toernooi. Hij heeft mooi judo laten zien en laten zien dat er potentie in zit. Hij nam een mooie aanmoedigingsprijs mee naar Lonneker. De eerste partij weet Nils snel op een Wasa ari voorsprong te komen uit een overname. Ondanks verwoede pogingen van zijn tegenstander om tot scoren te komen lukt het Nils weer om uit een overname te scoren, wat hem de winst van de partij oplevert. De tweede partij was tegen een sterke judoka met groene band. Ook hier scoort Nils een mooie Wasa ari uit een overname van een beenworp. Helaas draait hij net te ver door waardoor hij onderop in een houdgreep komt te liggen. Hij weet twee keer de houdgreep te verbreken, maar de derde keer niet meer. Helaas werd deze partij verloren. In de derde partij scoorde Nils snel een Wasa ari uit een achterwaartse offerworp en hield vervolgens zijn tegenstander in een houdgreep voor ippon. In de  laatste partij scoort Nils weer een Wasa ari uit een overname naar achteren. Kort daarna beslist hij de partij met een tweede overname voor Wasa ari door het been van zijn tegenstander te vegen. Dit alles levert hem een mooie tweede plek en bijbehorende beker op.

Jesse verliest zijn eerste partij van Booijenga in een houdgreep. Hij wint zijn tweede partij met een houdgreep-ippon . De derde partij verliest hij van Klunder met een houdgreep. De vierde partij wordt snel bepaald met een ippon in het voordeel van Jesse. Helaas niet voldoende voor de kruisfinales. 

Sven zat in een poule van vier, hij heeft  alle drie wedstrijden gewonnen! De eerste  met een wazari, de tweede met een ippon, en  de derde ook met ippon, omdat hij in een kleine poule zat, kregen alleen de eerste en de tweede plaats een prijs. Hij nam het goud mee. En zo sluiten we een geslaagd judo seizoen succesvol af. 

Judoka's Losser actief in Hoogeveen

Judoka's Losser actief in Hoogeveen

Judoka's Losser actief in Hoogeveen

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud