Geweldig concert Dana Winner

Geweldig concert Dana Winner

Zaterdagavond 29 juni gaf Dana Winner(54), vanwege haar 30 jarige zangcarrière, een jubileumspecial in het fraaie Openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Ze liet zich begeleiden door maar liefst 15 muzikanten.

En dat was te horen. Geweldige klank. Geweldig volume. Doorspekt met prachtige luisterliedjes van Dana. Maar liefst 900 bezoekers hadden een kaartje weten te bemachtigen bij Hans Spit Events.

Sfeer

Dana een prachtige vrouw met een vriendelijke uitstraling en een stem van goud. Soms teer en breekbaar. Soms zo explosief dat de vogels in de buurt van het openluchttheater verstommen. Een sfeertje waar een muziekliefhebber van kwijlt. Onder de bezoekers waren vele fans van Dana. Zij zongen alle bekende en minder bekende songs van haar mee. 

Meer dan 250 liedjes​

Tijdens haar carrière bracht Dana Winner meer dan 250 liedjes uit. Dat leidde al tot ruim 3,5 miljoen verkochte cd’s wereldwijd. In binnen- en buitenland woonden honderdduizenden mensen een uitverkocht optreden van haar bij. En of het nu in een grote concertzaal is of in een intiem theater, overal weet Dana het publiek te raken met haar unieke stem, haar zorgvuldig uitgekozen liedjes en haar stijlvolle shows. Ze bereikte een bijna iconische status maar blijft zich daarnaast ook voortdurend voor en achter de schermen inzetten voor mensen die het minder hebben. Een ‘Hart Voor Limburg’, ‘Kom Op Tegen Kanker’ en heel wat persoonlijke ontmoetingen achter gesloten deuren maken van Dana een steun en toeverlaat voor velen.

Liefde voor muziek 

Door de deelname in 2016 aan het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ maakte Dana jong en oud nog eens duidelijk dat ze één van de beste zangeressen is. Haar intense en doorvoelde vertolking van ‘One Moment In Time’ was hét muzikale tv-moment van het jaar. Het platina album ‘Puur’ dat ze vervolgens uitbracht met daarop ook de hits ‘Zee Vol Dromen’ en ‘Weer Verder Gaan’ ging maar liefst 26.000 keer over de toonbank. Volkomen terecht won Dana de Zomerhit Award voor ‘Beste Zangeres’.​

Theatertour

In 2019 trekt Dana opnieuw door Nederland en Vlaanderen met een indrukwekkende nieuwe theatertour vanwege haar 30 jarige carrière. Ze beëindigt de tour op zaterdag 9 november 2019 in de Lotto Arena in Antwerpen (BE).

Starry Starry Night

Ruim 2 x 50 minuten stond ze met haar orkest op de bühne van het openluchttheater. Ze zong bekende nummers als Geef de kinderen een wereld (Vooral een succes in Zuid-Afrika.), Vogelvrij, Ik hou van jou, de mooiste bloemen en nog veel meer. Een van haar laatste liedje was een ode aan Vincent van Gogh met Starry Starry Night.

Hans Spit overhandigde haar aan het eind van het concert een bos bloemen en vroeg het publiek of dit voor herhaling vatbaar was. De mensenmassa schreeuwde een volmondig ja.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud