44 jaar cv de BokelBulkes

44 jaar cv de BokelBulkes

Leden en bestuur van Carnavalsvereniging BokelBulkes kijken terug op twee fantastische jubileum activiteiten van het 44e jubileumjaar.

Op zondag 27 januari was er de jubileumreceptie bij residentie Hotel Restaurant Savenije te Lonneker voor genodigden, waarbij meerdere sprekers waaronder wethouder dhr. Nijhuis en de voorzitter van de Gaffel Aoskes Wim Meijerink, na aankondiging van ceremoniemeester Jos in het Veld, de vereniging lovend toespraken. Bij deze receptie waren uiteraard ook de bevriende verengingen met de hoogheden en diverse kapellen naast de hofkapel Benno & de Muiters aanwezig voor de muzikale klanken.

Voorzitter van de BokelBulkes Bennie ten Vergert zegt dat hij dankzij de inspanning van de jubileumcommissie terug kijkt op een mooie middag. Na het officiële gedeelte was er nog tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje en muziek van DJ Patrick.

Een week later op zaterdag 2 februari was het, met voor velen een lange intensieve voorbereiding, tijd voor het jubileum gala. Deze werd gehouden in de oude residentie locatie Restaurant Hoge Boekel, voorheen bekend als de Snippert.

De avond bestond uit optredens van eigen leden en commissies welke voor deze gelegenheid een act hadden ingestudeerd. Jan Riesewijk wist als spreekstalmeester het publiek weer met veel weetjes en informatie te boeien en de verschillende acts aan te kondigen. Zo waren er om te beginnen onder andere optredens van de jongere kinderen van onze leden met een vertolking van het vliegerlied. Alice ten Vergert en Jolanda Vaneker over het dagelijkse leven met hun “kearls”.

Een minishow in dit gala door de BokelKälfkes met vertolkingen van allerlei wereldberoemde artiesten en een eigen presentator “Gorden” vertolkt door de onlangs verkozen voorzitter van de Kälfkes, Jarno Kuipers. Maar ook de wagencommissie en de hofchauffeurs hadden leuke acts in gestudeerd.

In de pauze was er tijd om even op adem te komen en loten voor de loterij te kopen. Tijdens deze stop kon er worden geluisterd naar de klanken van hofkapel Benno & de Muiters, waarbij zij de adem juist op een andere manier gebruikten voor het vermaak van de gasten.

Na de pauze was het eerst de beurt aan de jongens van de bouw waarbij bouwgereedschap werd gebruikt als slagwerk. Dan de beurt aan zes dames met de 40+ rap waarbij kosten nog moeite gespaard werden door het gravenlied van jubileumgraaf Mathijn I en zijn adjudanten Jan-Hendrik en Rik in deze rap te verwerken en een polonaise niet kon worden gemeden. Na nog wat andere acts konden uiteraard ook heren van de gravengarde geen verstek laten gaan en zij gingen tijdens de Tiroler spelen de strijd aan in diverse battles als Die Lustige Leute vs Die Bonkige Boys, en dat uiteraard allemaal in lederhose en dirndl. Tijdens een aantal acts, en tussen de bedrijven door, werd er invulling gegeven door de DJ’s van MDW met licht en geluid.

De avond met acts werd afgesloten met een geweldig optreden van de Denekamper Spatzen en ging nog door tot in de kleine uurtjes.

 

Komende activiteiten:

23 februari kindercarnaval 14.00 uur en 23 februari tetterfestival 20.30 uur, beide bij Residentie Savenije. Meer info op www.bokelbulkes.nl

Auteur: Marion Poorthuis
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud