40-Jarig dienstjubileum

40-Jarig dienstjubileum

Froukje Hakze uit Losser is 40 jaar in dienst bij Naviva-Kraamzorg. Dat mag een unicum genoemd worden. Froukje heeft haar opleiding gehad in de Stadsweide in Enschede. Ondanks dat ze zelf in Enschede woonde verbleef ze daar 4 maanden intern met leerlingen vanuit heel Nederland. In de weekenden en woensdagavond mocht ze naar huis.

Ze vertelt met enthousiasme over haar werk

“Na de opleiding ben ik in dienst getreden bij Kraamcentrum Enschede dat later Thuiszorgcentrale Twente werd. Daarna veranderde het nog een keer van naam en werd het Kraamcentrum Twente. Later heeft men gekozen voor de naam Naviva. Naviva is een samengesteld woord en betekent zo veel als -nieuw leven-. Een prachtige naam voor Kraamzorg. Ik doe mijn werk met ontzettend veel plezier. Ik werk nagenoeg altijd in een blije omgeving. Bovendien heb ik hele leuke collega’s.”

Evt-er

Naast haar taak kraamverzorgende is Froukje ook Evt-er wat betekent dat ze eerst verantwoordelijke in haar team is. Ze zit de team-overleggen voor. Zolang ze al in dienst is werkt ze full time in een rooster van 8 dagen op en 4 dagen af. De Kraamverzorging in Nederland is uniek in de Wereld. Nederland is het enige land waar de kraamzorg ingericht zoals wij die kennen.

Receptie

Ze kreeg van haar werkgever een receptie aangeboden die woensdagmiddag 15 mei plaatsvond in de serre van Grand Café Smit in Losser. Daar werd ze toegesproken door haar regiomanager Marilyn Wallaart en kwamen haar collega’s haar feliciteren met deze mijlpaal.

 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud