Uniek project in Losser

Uniek project in Losser

MEL (Music Experience Losser) is een uniek project in Losser. Doordat de muziekschool Losser enkele jaren geleden is gestopt met de samenspeelgroepen is er geen podium meer voor beginnende muzikanten. MEL gaat deze beginnende muzikanten de ongedwongen kans geven om te proeven aan muziek. En niet enkel aan beginnende muzikanten, ook de herintreder die weer op niveau wil komen kan er terecht. Voor de muzikant die van instrument wil veranderen is er ook plek.

Volgende generatie muzikanten veilig stellen

Het doel is om mensen met belangstelling laagdrempelig kennis te laten maken met muziek zodat de komende generaties ook nog kan beschikken over acceptabele muziekverenigingen zoals we die nu in de gemeente Losser hebben. Ook financieel laagdrempelig.

Pilot

In september 2017 is men een pilot gestart met vijf jonge muzikanten. De pilot is een succes. Elke laatste donderdagavond van de maand is er een samenspeelmoment van ongeveer 20 minuten. Het samen spelen vindt plaats onder deskundige leiding van een dirigent. Extra dimensie wordt gegeven door de aanwezigheid van ervaren muzikanten zodat er een één op één situatie ontstaat en de leerling optimaal de stof tot zich kan nemen.

LMF

Alle muziekverenigingen in Losser vallen onder de paraplu van de Losserse Muziekfederatie. De Missie van LMF is “Het behouden  en stimuleren van het muziekleven in de gemeente Losser.” Alle muziekverenigingen werken mee aan het unieke project MEL.

Onpartijdig

Leerlingen en/of herintreders kunnen elke maand instappen. Het is niet nodig lid te zijn van een muziekvereniging. Men kan zonder muzikale achtergrond of verenigingsbinding deelnemen. In de proefperiode die doorgaans zes maanden is, kan men tot het besluit komen welke vereniging men kiest.

Info

Voor informatie kun je contact opnemen met Peter Bosch. of telefoneren 06-10407265

 

 

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud