Martinikoor bijt het spits af

Martinikoor bijt het spits af

Het zeer gerenommeerde Martinikoor beet het spits af in de muziekkoepel in Overdinkel op dinsdagavond 10 mei. De weergoden waren het koor en de organisatie van de Stichting Muziekkoepel Overdinkel zeer goed gezind. Dit is, met name voor het Martinikoor, in het verleden wel eens anders geweest.

23 actieve zangers

Het koor heeft rond de 23 actieve zangers en staat sinds 2001 onder leiding van de veelzijdige musicus en dirigent Paul Kempers. Ze treden gemiddeld 10 keer per jaar op, in Twente, maar ook daarbuiten en met regelmaat in Duitsland. In 2013 vierde het Martinikoor zijn 50-jarig jubileum. In 2014 wist het koor de eerste prijs te behalen in de C-klasse van het landelijk Mannenkoor Concours dat werd georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond.

Martinikoor bijt het spits af

Veelzijdig repertoire

Het koor heeft een veelzijdig repertoire en zingt zowel klassiek, als modern. Van Russisch Byzantijns naar vlotte Barbershop-songs. Hoewel het Martinikoor geen kerkkoor is staat er ook kerkelijke muziek op het programma. In het jubileumjaar 2013 heeft het Martinikoor een CD uitgebracht. Het doel van het mannenkoor is om de gezamenlijk muzikaliteit als wel die van de individuele leden te ontwikkelen. Gezelligheid en saamhorigheid spelen hierbij een belangrijke rol. Het was een prachtig concert van het Martinikoor dat weer eens tot in de puntjes georganiseerd was door de Stichting Muziekkoepel Overdinkel.

 

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud