Humor

Prinsjesdag

Pa deed zijn middagdutje in zijn divastoel die naast de kolenkachel stond in de keuken. Pa sliep altijd wel zo dat ie altijd wel weer wakker werd.

Henk, Henk, "De gol'n koets komt deran" het is er noe op" Pa gaapte nog een keer> "Moj mie doar veur wakker maak'n "De gol'n koets... doar mot wie veur krom ling veur die rot koets. Loat die leu goan loop'n of op de fiets goan. dat mot wie ok". Ma zegt verbolgen tegen pa het is ooze koningin met prins Bernhard , een beetje fatsoen mag ok wa" wat mot Mattie, Hans en Eddy wa nie denken ". Den Bernhard get met andere vrouwleu met" zegt pa.

Mooi weer spelen met de Anjer in zie knoopsgat , hoevuul vrouwleu hebt a wa niet rook'n an die Anjer van hem". Het is mooi om te zien zegt ma, ie mot doar van genieten anders is de ja toch niks op die televisie, en noe is de er eenmoal wat op , begin ie weer te mekkeren. "Dan goa maar noar joen vogels hen". Koningin Juliana is een vrouw die heel gewoon is" , zegt ma tegen pa. "As den Juliana gewoon is dan woon ze wa bie oos hier in de stroat.

Tussen Tiemes en Bergsma die bint ok protestant". "vuur die poppenkast hoalt ze oos de helft van het loon in". Loat den Bernhard is maar een keer een week met goan as ik de nachtploeg hef dan wette ok wat werk'n is". Ma zegt die leu werkt echt wel en hard ook anders hadden ze niet zo'n groot kasteel . Oos geld dat is oos geld dat Soestdijk kasteel.. Den Bernhard is de mooi inrold hier". Het is allemoal klatergoud maar ja de bint altied leu die dat mooi vind". Ik vind het mooi om noar te kiek'n zegt ma.

Pa draait nog een shaggy en zegt voor dat ie naar buiten gaat: Die Bernhard kan nog geen sigaret draai'n , doarom rookt den keerl piep".

Eddy Oude Voshaar