Humor

Aanrecht 1964

Aanrecht 1964

Ma was al verschillende keren bij de woningstichting geweest om te vragen wanneer ze nu eens eindelijk eens naar het ingezakte aanrechtblok kwamen kijken. Pa was moe hij kwam net thuis van de morgenploeg. Ma zei: ze bint de nog nie west ze belooft van alles maar kom'n kiek'n hoo maar.

Het aanrecht stort straks nog as een kaartenhus in mekaar.

Pa zei ja het wordt tied dat ik naar de woningstichting hen goa.

Pa pakte zijn brommer uit de schuur en reed als een acrobaat manoeuvrerend tussen de heggen door richting woningstichting. Klaas onze buurman zei nog half fluitend : dat kriej bie die woningstichting toch nie direct vuur mekaar. die leu bewaart die nieuwe kasten vuur zichzelf. die hebt toch scheit an oos. de huur die komp ze elke week wa ophaal'n.

Ma grinnikte door haar tranen in zichzelf en mompelde die bint an de beurt doar bie de woningstichting.

Na een half uur was pa terug en zei tegen ma ze komt woensdagmorgen langs. Langs langs doa heb wie niks aan zegt ma ze mot verdomme een nieuw aanrechtblok plaatsen. Siemerink hef ook wa een nieuw aanrechtblok kreen'g.. Woensdagmorgen ging de bel en twee mensen van de woningstichting stonden voor de deur. Ma zei he he eindelijk komp jullie langs. De heren liepen langs ma heen de keuken in en inspecteerden het aanrechtblok. Ma nam nog snel een slokje uit haar flesje bronicum tegen benauwdheid. Tja tja het aanrechtblok is volgens het contract nog niet afgeschreven. Niet afgeschreven ? ik bin a bang as ik de tuffel mot schillen op het aanrecht en doe ik van schrik noe maar gewoon op de keukentafel.

Tja tja vanmiddag komen we er wel op terug mevrouw Oude Voshaar .

Dat dooj ma dan is mien man er ook weer van Gelderman.

Tegen het eind van de middag stopte er een bestelauto van de woningstichting bij ons voor de deur. Ma zei opgewonden doar komt ze an met een nieuw aanrechtblok.. Het was een opzichter en een timmerman dit keer ze liepen langs ma heen de keuken in en de timmerman had een gereedschap kist bij zich. Wie hebben opdracht gekregen om het aanrechtblok te gaan stutten zodat over een jaar opnieuw bekeken wordt of er een andere geplaatst moet worden. Pa werd razend en zei tegen de opzichter: ie bint hier nie bie een boer in zien kippenhok .. verdomme wat meen ie wa nie , wol ie mie een paar stok'n onder het aanrecht plaatsen en dan denken dat wie doar genoegen met neemt? Opstappen met die kroam weg ween ik goa morgenvroeg wa noar de wethouder hen. De wethouder was die dag goed gemutst en liet zijn humeur door ma niet beïnvloeden.. ik zal de woningstichting wel bellen meneer. zei de wethouder. Ze mot nie meen'n dat wie in een kippenhok woont zei pa woedend, dan mot ze de huur doar ok rekenen voor een kippenhok..

Eind van die week waren mijn ouders dolgelukkig met een nieuw aanrechtblok!